Foci

Egervári: az önbizalom megszerzése a cél

válogatott (labdarúgó válogatott, magyar labdarúgó válogatott, )
válogatott (labdarúgó válogatott, magyar labdarúgó válogatott, )

Egervári Sándor és szakmai stábja feltérképezte szerdai ellenfelüket, Izrael csapatát, és tudják, nem egyszerű mérkőzés előtt állnak.

A vb-selejtezők szeptemberi rajtja előtt a magyar válogatott utolsó, Izrael elleni felkészülési mérkőzése szerdán 20:30-kor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban. Már több mint 10 ezer jegyet értékesítettek a szervezők, úgyhogy remélhetőleg a hangulatra nem lesz panasz.  A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón Egervári Sándor elmondta, csapatával szeretne hasonló játékra törekedni, mint a júniusi csehek, illetve írek elleni mérkőzéseken. A magyar válogatott támadójátékra törekszik majd, már amennyire az izraeli csapat ezt hagyja.

„Technikás, gyors, kreatív futballt játszó ellenfél lesz, jó erőfelmérő, amelyen nemcsak a megfelelő önbizalom megszerzése lesz a cél, hanem már most megkezdjük a felkészülést szeptemberi (Andorra 09.07., idegenben, Hollandia 09.11., itthon) világbajnoki selejtezőkre” – fogalmazta meg a végső cél ismeretében a találkozóra szóló elvárást a kapitány.

Kedden délelőtt az izraeli válogatott legutóbbi két mérkőzésének elemzésével foglalkozott a szakmai stáb, ami alapján kijelenthető: „Olyan csapatról van szó, amely nagyot lépett előre az elmúlt néhány évben. A legtöbb játékosuk már a legjobb európai bajnokságokban szerepel, ezáltal olyan fegyelmezetté váltak, ami korábban nem volt jellemző a stílusukra” – mondta a kapitány.

A szakmai stáb meglátásait és a két ország eddigi négy barátságos mérkőzését figyelembe véve nem lesz egyszerű az önbizalom megszerzése. A magyar labdarúgó-válogatott története során négy alkalommal találkozott Izraellel, és mindössze egyszer, 2000. június 3-án tudta legyőzni. A további három mérkőzés mérlege egy döntetlen mellett két vereség, de – ami igazán elgondolkodtató – gólt ezeken a mérkőzéseken nem rúgtunk.

Magyarország – Izrael mérkőzések története:
1992.09.23., Budapest:  Magyarország–Izrael 0-0
1995.08.16., Siófok:        Magyarország–Izrael 0-2 
2000. 06.03., Budapest: Magyarország–Izrael 2-1 (gól: Lisztes K., Horváth F.)
2009.02.11., Tel-Aviv:       Izrael–Magyarország 1-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik