Foci

Hat gól, két piros – Szuperkupa-győztes a Juventus

A Juventus Pekingben hosszabbítás után győzte le 4-2-re a kilenc emberre fogyatkozó Napolit a labdarúgó olasz Szuperkupa döntőjében.

Pekingben, szakadó esőben rendezték az olasz Szuperkupa-döntőt, melyen a bajnok Juventus, valamint az Olasz Kupa fináléjában épp a torinóiakat legyőző Napoli csapott össze. Zebrák nem éppen a legideálisabb körülmények közepette készültek, ugyanis a gárda vezetőedzőjét, Antonio Contét a héten eltiltották tíz hónapra.

A kezdeti tapogatózás után Coppa Italia döntőhöz hasonlóan ezúttal is Edinson Cavani nyitotta a gólok sorát, az uruguayi csatár első próbálkozását még fogta Buffon a 27. percben, ám a támadó bekotorta a kipattanót (0-1).

Nem kellett sokat várni a válaszra, a 37. percben a Juve nyári szerzeménye, az egyik legjobb teljesítményt nyújtó Asamoah Vidal passzát értékesítette kapásból (1-1), ám még a félidei szünet előtt újra előnybe kerültek a nápolyiak, Pandev bosszult meg egy védelmi hibát (1-2).

A második felvonás elején kis híján egyenlített a Juventus, a csereként beálló Vucinic lövését azonban a lécre tudta tolni De Sanctis. A nyáron trendi bajuszt növesztő montenegrói később kiharcolt egy büntetőt, Vidal magabiztosan értékesítette, így a 72. percben újra egalizált az Öreg Hölgy (2-2). A rendes játékidő több gólt már nem hozott, piros lapot viszont igen, ráadásul kettőt is: Pandev a 86. percben, Zuniga a 92.-ben hagyta el idő előtt a pályát. A macedón volt a fegyelmezetlenebb, ő sértegette az asszisztenst és ezért jutott a kiállítás sorsára.

A 97. minutumban érett góllá a torinóiak kettős emberfórja, egy szabadrúgás után De Sanctis árnyékra vetődött, Maggio nem számított erre és a saját kapujába bólintott (3-2). Kisvártatva Marchisio tálalt Vucinic elé, a montenegrói pedig nem hibázott közelről (4-2). A hosszabbítás második félidjében már nem történt érdemi dolog, a Juventus megszerezte szezonbéli első trófeáját, 1995, 1997, 2002 és 2003 után ötödszörre.

Eredmény – olasz Szuperkupa-döntő
Juventus – Napoli 4-2 (2-2, 2-2, 4-2) – hosszabbítás után
Gólszerzők: Asamoah (37.), Vidal (72. – 11-esből), Maggio (97. – öngól) Vucinic (101.) illetve Cavani (32.), Pandev (41.)
Piros lap: Pandev (86.), Zuniga (92.)


Videó – a meccs góljai:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik