Foci

Szerény játék, sovány Vidi-győzelem az EL-ben

vidi-gent (vidi-gent)
vidi-gent (vidi-gent)

Az Európa Liga 3. selejtezőkörében a Videoton a székesfehérvári odavágón Nikolics góljával 1-0-ra legyőzte a belga Gentet.

A Videoton nehéz, de nem legyőzhetetlen ellenféllel találkozott csütörtökön a Sóstói Stadionban, a belga bajnoki negyedik belga Gent ellen mindenképpen győznie kellett a hazai odavágón Paulo Sousa csapatának.

A belgák magabiztosan érkeztek Székesfehérvárra, idegenben is győzni szerettek volna. Az első félidőben a mezőnyben talán volt egy kis belga fölény, a kapu előtt viszont a Vidi okozott némi izgalmat, gól vagy nagy helyzet azonban nem született.

A fordulás után aktívabbak lettek a hazaiak, ez pedig a 78. percben érett góllá. Nikolics Nemanja a 16-os vonaláról megeresztett lövése megpattant egy belga védőn, és a tehetetlen kapus mellett a kapuban kötött ki, meglett tehát a fontos vezető gól.

A magyar csapat a továbbiakban őrizte az eredményt – sikerrel. A Videoton 1-0-ra legyőzte a Gentet, de a visszavágó az első meccs alapján nem lesz egyszerű.

Eredmény – Európa Liga-selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés

Videoton-Gent 1-0 (0-0)

Székesfehérvár, Sóstói Stadion. Vezette: Mazzoleni (olasz)

Videoton: Bozovic – Brachi (Szolnoki, 75.), Vinícius, Caneira, Stopira – Tóth B. (Neto, 87.), Mitrovics – Gyurcsó, Sándor Gy. (Kovács I., 60.), Oliveira – Nikolics. Vezetőedző: Paulo Sousa

Gent: Padt – Rafinha, Melli, Arzo, Maréval – Conté, N’Diaye, Van Der Bruggen – Messoudi (Remacle, 72.), Arbeitman, Bruls (Soumahoro, 82.). Vezetőedző: Trond Sollied

Gól: Nikolics (78.)

Sárga lap:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik