Foci

Kondás: Magunkat vertük meg

Kondás Elemér (kondás elemér, )
Kondás Elemér (kondás elemér, )

Pozitívumokat és negatívumokat is egyaránt látott a BATE Boriszov és a DVSC-TEVA vezetőedzője a két labdarúgócsapat BL-selejtező meccse után.

Ahogyan arról szerdán beszámoltunk, a DVSC-TEVA 1-1-es döntetlent játszott Fehéroroszországban a BATE Boriszov vendégeként a Bajnokok Ligája-selejtező 3. körének odavágóján. Az idegenbeli döntetlent a csapat háza táján előzetesen mindenki aláírta volna, azonban a hazaiak a 93. percben egyenlítettek, Sidibéről pattant a labda a saját kapujába.

„Tudtuk, hogy egy nehéz mérkőzés lesz és az is volt” – kezdte értékelését a Loki vezetőedzője, Kondás Elemér. „A második félidőben jobbak voltunk, mint az elsőben, gólt is sikerült szereznünk. A végén több veszélyes BATE helyzetet is kivédekeztünk. Aztán sajnos megvertük magunkat. A legfontosabb célt azért elértük: gólt szereztünk idegenben.

Ha előzetesen azt mondják, hogy döntetlen lesz elfogadtam volna, azonban a második félidő alapján nyerhettünk is volna.”

Viktor Goncsarenko, a BATE trénere örült is, meg nem is a lefújás után:

„Vegyesek az érzéseim. Ugyanúgy a végén szereztünk gólt, mint a Vardar ellen az előző körben, amiért elismerésem a játékosaimnak. Ugyanakkor a második félidő elején nagyot hibázott a csapat, ebből szerzett vezetést az ellenfelünk. A hazai 1-1 nem a legjobb eredmény a továbbjutás szempontjából, ugyanakkor az esélyeink továbbra is élnek. Mindig is mondtam, hogy mindegy, hogy hazai pályán, vagy idegenben szerzel gólt, a lényeg, hogy betalálj. Gólt kell szereznünk a visszavágón és tudjuk, hogyan kell. Meglátjuk, mi sül ki belőle.”

A DVSC játékosai egyébként már a mérkőzést követően visszaindultak Magyarországra, éjfél után nem sokkal pedig meg is érkezett Debrecenbe a csapat gépe. Nagy szusszanásra nincs idő, kedden ugyanis Kaposvárra utazik a bajnoki címvédő, ahol szombaton bajnokit játszik, kedden pedig már következik a BATE elleni visszavágó Nyíregyházán. A párharc győztese a BL-selejtező playoff körébe jut.

Videó – a mérkőzés összefoglalója:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik