Foci

Jéghegytől fél az Ágyúsok trénere?

Arsene Wenger, az Arsenal labdarúgócsapatának vezetőedzője keserűen szemléli riválisainak költekezését, Európát pedig a Titanichoz hasonlította.

Főleg a Chelsea-t és a Manchester Cityt ostorozta Arsene Wenger a The Sunnak adott interjújában. Úgy látja, hogy a két rendkívül gazdag klub kihasználja, hogy anyagi szempontból náluk határ a csillagos ég. Azért annyira az Arsenal sem panaszkodhat, hiszen komoly bevétele származik a hazai pályán rendezett meccsekből.

A londoni csapat mestere mégis bízik abban, hogy sikerül megállapodniuk Santi Cazorlával, és csatlakozik hozzájuk a Malaga játékosa, akiért16 millió fontot fizetnének, ezzel összesen 39 millió fontra rúgna a klub összkiadása a nyári átigazolásokra.

“Az olyan klubok, mint a Paris Saint-Germain, a Manchester City vagy a Chelsea megengedhetik maguknak, hogy játékosokat vásárolgassanak, de öszességében a labdarúgás szenved” – vélekedett a francia tréner.

“Európa olyan most, mint a Titanic, de mi annyira a futballban élünk, mintha semmi sem számítana” – mondta Wenger hozzátéve, hogy meglepné, ha a focit nem érintenék az európai országok gazdasági problémái. “Jelentős adósságokat okozott a foci szerte Európában, és ezért mi is felelősek vagyunk” – mutatott rá a problémára.

Az Ágyúsok edzője szerint nem szabad, hogy a becsvágy anyagilag kilátástalan helyzetbe sodorja a klubokat. Ebben külön nehézséget okoz, hogy a bérek néhány csapatnál nagyon magasak.

Annak kapcsán, hogy a Chelsea megnyerte a Bajnokok Ligáját nem számít nagy változásokra. “Talán újra feléleszti Abramovics étvágyát” – jegyezte meg cinikusan. Kiemelte, hogy a Chelsea csupán az ötödik helyet csípte el az angol bajnokságban, ebből is látszik, hogy mennyire versenyképes a Premier League.

Robin van Persie esetleges távozásáról is kérdezték: Wenger elárulta, hogy még ezen a héten leül tárgyalni a holland csatárral és Theo Walcottal a jövőjükről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik