Foci

Eurómilliós tétért játszanak

dvsc (ingyenes, )
dvsc (ingyenes, )

Szerda este 18 órától a Debrecen Fehérorroszországban a tavaly BL csoportkörös Bate Boriszov ellen lép pályára. Tét a Bajnokok Ligájá rájátszásába jutás.

A hangulattal egyelőre nincs gond Boriszovban

Tegnap megérkezett Boriszovba, a fehérorosz bajnok, BATE Boriszov otthonába a Loki és este 18 órától megtartotta a csapat első és egyben a mérkőzés előtti utolsó edzését is Kondás Elemér. A DVSC összeállítására csak tippelni lehet, egyelőre nem tudni ugyanis, hogy a kissebb sérüléssel bajlódó Varga és Bódi vállalni tudja-e a játékot.

A fehérorosz csapat is tartalékosnak mondható. Tudni kell ugyanis, hogy az ország válogatottja kijutott az olimpiára és a keretben lévő öt BATE játékosnak is köszönhetően múlt héten már 1-0-ra legyőzték Új-Zélandot, míg ma éppen Egyiptommal játszanak – így a közérdeklődés inkább Londonra irányul.

Ettől függetlenül azért nem gyenge a keret, sőt! Olimpia ise, vagy oda, azért várhatóan telt ház előtt játszhat majd a Loki, ami nem jelent hatalmas tömeget. A BATE stadionja ugyanis mindössze 5500 férőhelyes.

Ime a Bate stadionja – Loki mintha Kecskeméten játszana

A helyiek nem igazán foglalkoznak a Debrecennel, szinte természetesnek veszik a továbbjutást. Hogy mire alapozzák mindezt?  Egyrészt jócskán megerősödtek, Raman Vasziljuk és Alekszandr Hleb (Stuttgart, Barcelona, Arsenal) leigazolásával, másrészt azért mégiscsak ott voltak tavaly a csoportkörben, ahonnan nem szűzen tértek haza, hanem két ponttal tértek haza.

Persze Kondás Elemér és stábja sem sem tétlenkedett. “Ellenfelünk két meccsét is megnéztük, a legutóbbi találkozójukon személyesen is kint járt egy kollégám. Egy masszív, kemény csapat az ellenfelünk, amely roppant szervezett futballt játszik, de ebben a szakaszban már nem létezik gyenge ellenfél. Hazai pályán biztos, hogy odamennek az ellenfélhez, közel játszanak hozzá, meg fognak bennünket is támadni hamar, ha nálunk lesz a labda, letámadás, visszatámadás, erre mind fel kell készülnünk. A látottakat kielemeztük a játékosokkal, tudják ők is, mire számíthatnak, így a lehetőségekhez képest felkészültünk.” – nyilatkozta a tréner a pepsifoci.hu-nak. Kondás Elemér azt is elárulta, hogy nyilván nem egy játékosra, Hlebre készülnek, hanem az ellenfélre koncentrálnak.

Egy biztos, bármalyik csapat is lesz a továbbjutó az kiemelt lesz a rájátszásban. A mérkőzést ma este magyar idő szerint 18 órától közvetíti az M2.

Bajnokok Ligája, selejtező 3. forduló, első mérkőzések, keddi játéknap, eremények:

A Panathinaikosz 2-0-s győzelmet aratott a Motherwell vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulós párharcának keddi első mérkőzésén, így kedvező helyzetből várja a visszavágót, amelyre jövő szerdán kerül sor.

Motherwell (skót)-Panathinaikosz (görög) 0-2 (0-1)

Dinamo Kijev (ukrán)-Feyenoord (holland) 2-1 (0-0)

A többi mérkőzést, köztük a BATE Boriszov (fehérorosz)-Debreceni VSC meccset szerdán rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik