Foci

A Videoton minden téren előre lépett

Videoton FC (videoton, videoton fc, vinicius)
Videoton FC (videoton, videoton fc, vinicius)

A Videoton csütörtök estehazai pályán 0-0-as döntetlent játszott a Slovan Bratislavávalés ezzel 1-1-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal (első mérkőzés 1-1) lépett tovább az Európa-liga harmadik fordulójába. A Videoton ellenfele a belga Gent csapat lesz, amely a luxemburgi Differdanget győzte le otthon 3-2 -re és mivel az első meccset is behúzták (0-1), így összesítésben 4-2-vel  - a vártnál kicsit nehezebben - jutottak tovább.

Leszögezhetjük, a belga futball ugyan klub szinten mindenképpen erősebb, mint a szlovák vagy a magyar, de a Gent várhatóan nem képvisel nagyobb játékerőt a Slovannál. Ergo a Vidi bizakodva várhatja a következő kört – egyáltalán nem esélytelen. Különösen, ha az elmúlt két mérkőzésén látott koncentráltsággal, csapategységgel lépnek továbbra is pályára.

Olybá tűnik, Paulo Sousa munkája kezd beérni Fehérváron. Ami a csütörtök esti kimondottan jó iramú mérkőzésen is szembetűnő volt, a Slovan elvétve tudta a védők mögé belőni a labdát. A Vidi egyrészt védekezésnél remekül szűkítette a területet, másrészt a két szélső védő Stopira és Szolnoki jóval átlagon felüli teljesítményt nyújtott, jól zárták a széleket. Szolnoki és Stopira játéka mellett.

Bár a nézőtéren nem egyszer, amikor kecsegtető támadási lehetőségnél is lassította a játékot a Videoton szórványos füttyszó harsant, mégis dicsérendő Sousa taktikája is. A kupameccseken ugyanis nem lehet hibázni. Emlékezzünk, tavaly, a Sturmot lényegében oda-vissza lefocizta a Videoton mégis kiesett. Most viszont az első mérkőzés eredményének megfelelően a gólnélküliségre, a továbbjutásra koncentrált a csapat és úgy hozta le kapott gól nélkül a mérkőzést, mint a legnagyobbak. Ha folyamatosan képesek lesznek ezt az összeszedett játékot hozni a magyar bajnokságban is, úgy nehéz lesz megállítani Sousa tanítványait a bajnoki címért folyó versenyben.
A két edző a vidi.hu-nak nyilatkozott a mérkőzést követően:

Paulo Sousa: “Először is szeretnék gratulálni a játékosaimnak és megköszönni a szurkolóknak, hogy ilyen sokan eljöttek, és hogy hihetetlen hangulatot varázsoltak a stadionba. A szoros meccs is megmutatta, hogy milyen nagy szükség volt a támogatásukra. A Slovanról már előzetesen is elmondtam, hogy nagyon kemény csapat, széles taktikai repertoárral, rengeteg alternatívában képes focizni. A csapatom nagyon éretten játszott ma is, minden helyzetre a megfelelő módon reagált. A két meccs alapján jobbak voltunk ellenfelünknél, így elértük célunkat, továbbjutottunk.”

Vladímir Weiss“Ez egy nagyon jó és kemény meccs volt, ahol helyenként megmutattuk, hogy milyen jó játékosokból áll a csapatunk. Azonban hiába vannak minőségi focistáink, nem tudtunk gólt rúgni. Volt pár játékos, aki nem azt nyújtotta, amit tud, például Milinkovic, aki sokkal többre képes. Úgy vélem, hogy nem a jobb csapat jutott tovább, hanem az, amelyik idegenben képes volt gólt lőni. Szerintem nekünk volt több helyzetünk, de elismerem, hogy nagyon kiegyenlített párharc volt. Most nehéz ezt a kudarcot megemészteni, de össze kell szednünk magunkat.”

A mérkőzés összegoglalója

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, 2. mérkőzés

Videoton FC – Slovan Bratislava 0-0 – összesítésben 1-1

Videoton: Bozovic – Stopira, Vinicius, Caneira, Szolnoki – Oliveira (Walter Lee, 81.), Mitrovic, Tóth (Kovács, 68.), Sándor, Gyurcsó (Torghelle, 86.) – Nikolic. Vezetőedző: Paulo Sousa.

Slovan Bratislava: Putnocky – Luksik, Pauschek, Gorosito, Bagayoko (Jánosik, 88.) – Halenár (Hlohovski, 78.), Kopunek, Grendel (Szarka, 83.) – Milinkovic, Sebo, Peltier. Vezetőedző: Vladimir Weiss.

Sárga lap: Nikolic (42.), Kovács (75.), Walter Lee (86.), Bozovic (93.) illetve Milinkovic (47.), Peltier (70.), Bagayoko (73.)

Továbbjutott a Videoton 1-1-el, idegenben lőtt góllal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik