Foci

Diósgyőrben lilákat vernének

Pénteken megkezdődik a labdarúgó OTP Bank Liga 2012/13-as szezonja, az első fordulóban rögtön rangadót is rendeznek, ugyanis a címvédő Debrecen a legutóbbi idényben bronzérmes Győrt látja vendégül.

A 2012/13-as magyar labdarúgószezon, az OTP Bank Liga nyitómérkőzésére Szombathelyen kerül sor pénteken: a Haladás az újonc Eger együttesét látja vendégül. A Vas megyei alakulat remek sorozatot tudhat magáénak, ugyanis hazai pályán utoljára tavaly novemberben – éppen a Debrecentől – szenvedett vereséget.

A másik pénteki összecsapáson az elmúlt idényben rendkívül gyengén szereplő, 13. helyen záró Újpest a Diósgyőrhöz látogat, amely főként hazai környezetben veszélyes ellenfeleire. Mindkét csapatot új vezetőedző készíti fel, Diósgyőrben Sisa Tibor, Újpesten pedig a belga Jos Daerden ül a kispadon.

A diósgyőri alakulat remekül, válogatottakkal erősített – Elek Ákos (felnőtt válogatott: Videoton, legutóbb Eskisehirspor – Törökország, kölcsönben), Gosztonyi András (U20-as bronz, U21-es válogatott, Videoton), Takács Péter (U20-as bronz, Lombard Pápa, kölcsön után végleg) –, míg meghatározó futballista nem távozott, a csapat gerince megmaradt. Talán ez a legnagyobb fegyvertény. Ugyanakkor az Újpestnél hatalmas volt a jövés-menés. Ennek ellenére Borsodban és a Megyeri úton is nyerni szeretnének a nyitányon, így garantált a felfokozott hangulat.

Fokozottan készül a rendőrség is a mérkőzésre. Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek csütörtökön elmondta, sok szurkolót várnak a találkozóra, amelyre így a rendőrség is készül. Hozzátette: amennyiben biztonsági szempontból indokolt, a mérkőzés befejezését követően a rendőrség a hazai vagy a vendég szurkolókat a stadionban visszatartja, a drukkereket pedig a mérkőzés vége előtt hangosbemondón tájékoztatják ennek elrendeléséről és időtartamáról.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
péntek:
Haladás Sopron Bank – Egri FC 17 ó, v.: Berger
Diósgyőri VTK – Újpest FC 19 ó, v.: Németh Á.

szombat:
MVM Paks – PMFC-Matias 17 ó, v.: Becséri
DVSC-TEVA – Győri ETO FC 19 ó, v.: Kassai 
Ferencváros – Kecskeméti TE 20:45 ó, v.: Szabó Zs.

vasárnap:
MTK Budapest – Kaposvári Rákóczi 15:30 ó, v.: Veizer
FGSZ Siófok – Budapest Honvéd 17 ó, v.: Szilasi 
Videoton FC – Lombard Pápa Termál FC 18:30 ó, v.: Radványi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik