Foci

A 98. percben jutott tovább Horvátország büszkesége

A Dinamo Zagreb Domagoj Vida utolsó utáni pillanatban szerzett góljával jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójába.

A horvát sztárcsapat egy BL-újonccal, a bolgár Ludogorets-cel került össze a selejtező második körében. Az odavágó 1-1 lett, a bolgárok pedig a visszavágón sem játszottak megilletődötten, 45 perc után 2-1-re vezettek.

Egy óra játék után lett egál az állás Rukavinának köszönhetően, ám a 2-2 még mindig a vendégeknek kedvezett, idegenben lőtt góllal a Ludogorets állt továbbjutásra. Ugyanakkor az 56. perctől emberhátrányban játszottak a bolgárok, Marcelinho zsebelte be a második sárgáját.

A meccs játékvezetője, a német Felix Zwayer nem fukarkodott a ráadással, a 98. percben pedig Domagoj Vida fejjel betalált, ezzel a Zagreb jutott tovább 4-3-as összesítéssel.

A ciprusi AEL LImasszolnak a haza ipályán aratott 3-0-s győzelme után egy idegenbeli 0-0 is bőven elegendő volt a továbbjutáshoz az észak-ír Linfield ellen. A Buducsnoszt Podgorica ellenben hiába diadalmaskodott 1-0-ra, kiesett a lengyel Slask Wroclaw ellen.

Videó – Így élte túl a kört a Dinamo:

Amint arról kedden este már írtunk, az albán Skenderbeu Korcét búcsúztató DVSC-TEVA a fehérorosz BATE Boriszovval meccsel majd a következő körben.

Eredmények – Bajnokok Ligája-selejtező, 2. forduló, visszavágók
Dinamo Zagreb (horvát)-Ludogorec (bolgár) 3-2 (1-2)
Továbbjutott: a Dinamo Zagreb 4-3-as összesítéssel

Linfield (északír)-AEL Limasszol (ciprusi) 0-0
Tj.: az AEL Limasszol 3-0-ás összesítéssel

Slask Wroclaw (lengyel)-Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 0-1 (0-1)
Tj.: a Slask Wroclaw 2-1-es összesítéssel

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik