Foci

Kondás Mourinhot utánozta

kondas-elemer(210x140)(2).jpg (kondás elemér)
kondas-elemer(210x140)(2).jpg (kondás elemér)

A Debrecen kedd este remek játékkal és 3-0-as eredménnyel múlta felül az albán Skenderbeu csapatát. Így látták az edzők.

A nagyerdei stadion alkalmatlansága miatt a Debrecen együttese Nyíregyházán fogadta az albán Skenderbau együttesét a BL második csoportkörének visszavágóján. Egy hete, az első mérkőzésen a DVSC meglehetősen gyatra játékkal 1-0 arányban maradt alul. Alighanem Varga Józsefék akkor még az alapozás fáradalmait nyögték. A szakmai stábnak viszont úgy látszik sikerült felfrissíteni a játékosokat, mert kedd este a Loki a megszokott alázatos, kezdeményező gólra törő játékkal rukkolt elő és 3-0-ra nyert. A debreceniek annak ellenére felvállalták az őszinte futballt, hogy egy esetleges albán gól jócskán megnehezítette volna a továbbjutást.

„Csodálatos érzés, hogy a közönségünk előtt ilyen szép sikert tudtunk bemutatni, és hála Istennek, ezzel tovább is jutottunk. A harmadik gólnál nagy kő esett le a szívemről. Jól játszott az ellenfél, 2-0-nál sem sem adta föl a támadást, egy gól pedig bármikor beeshet, és akkor hiába vezettünk 2-0-ra már nem mi lettünk volna a továbbjutók” – nyilatkozta a mérkőzést követően Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője. A tréner annyira örült, Coulibaly második, csapat harmadik góljának, hogy tőle teljesen szokatlan módon Mourinho szerű vágtát vágott le az oldalvonal mellett!

Az albánok mestere Stanislav Levy realista maradt a mérkőzést követően is: „Erősebb csapat a Debrecen és ezen a mérkőzésen ez már egyértelműen látszott. Jól felkészültünk, bíztunk a továbbjutásban. A korán bekapott gól ellenére jól tartottuk magunkat, helyzeteink is voltak. Kétgólos hátrányban is újítani tudtunk, akkor is adódott lehetőség, amit ha sikerült volna gólra váltanunk, most alighanem mi örülhetnénk. Úgy gondolom, a második vagy a harmadik gólt megakadályozhattuk volna, de nem koncentráltunk eléggé.”

A Debrecen a következő körben a fehérorosz BATE Boriszov és a macedón Vardar Szkopje találkozó győztesével találkozik. Egyik sem tűnik verhetetlen alakulatnak.

Coulibaly első gólja

 

A mérkőzés előtt még mulattak az albán szurkolók

Ajánlott videó

Olvasói sztorik