Foci

A Honvéd már úton, a Vidi csak később utazik

Két magyar csapat érdekelt az Európa Liga második selejtezőkörében. A Budapest Honvéd együttese már úton van Moszkvába, a kispestiek az Anzsi Mahacskalával játszanak. A Videoton csak később utazik Pozsonyba, ahol a Slovan Bratislavával meccsel majd.

A Budapest Honvéd együttesének repülőgépe nem sokkal fél 12 után szállt fel a Liszt Ferenc repülőtérről, helyi idő szerint 16 órakor érkeznek meg Moszkvába.

Nem lesz egyszerű dolga a Honvédnak, a sztárokkal teletűzdelt Anzsi Mahacskalát kellene búcsúztatniuk a továbbjutásért. Az Anzsi nem saját stadionjában, hanem a Moszkvához közeli Ramenszkojéban, a Szaturn stadionjában fogadja a budapesti csapatot, legalább hatezer dagesztáni szurkoló előtt.

Mario Rossi, a kispestiek vezetőedzője a következő kerettel vágott neki az orosz kirándulásnak: Kemenes Szabolcs, Czuczi Márton, Ivan Lovrić, Aleksandar Ignjatović, Debreceni András, Marko Vidović, Vernes Richárd, Ivancsics Gellért, Marshal Johnson, Hidi Patrik, Hervé Tchami, Délczeg Gergely, Souleymane Diaby, Drissa Diarra, Faggyas Milán, Barát Botond, Czár Richárd, Vécsei Bálint.

A Videotonra sem vár könnyű feladat, Pozsonyban a Slovan Bratislava otthonában nem egyszerű győzni, az előző szezonban saját stadionjukban egyszer sem tudták legyőzni az égszínkékeket riválisaik a szlovák bajnokságban. A mérkőzéssel kapcsolatban Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője a vidi.hu-nak elmondta, bár a lehető legnehezebb ellenfelet kapták a kalapból, nagyon szoros és kiegyensúlyozott összecsapást vár, amelyen legjobb tudásuk szerint kell játszaniuk, hogy elérjék céljukat, a továbbjutást.

A Slovan és a szlovák élvonal egyetlen magyar nemzetiségű játékosa, Szarka Ákos a pepsifoci.hu-nak nyilatkozott a mérkőzéssel kapcsolatban. A 22 éves utánpótlás-válogatott labdarúgó szerint azok után, hogy az előző szezonban az AS Romát búcsúztatva kerültek az Európa Liga főtáblájára, szurkolóik ismételten ezt várják tőlük.

A védő szerint 50-50 százalék esélye van a két csapatnak a továbbjutásra, de hazai pályán mindenképpen győzni szeretnének. Szarka kitért arra is, magyarként nehezen ment a beilleszkedés az égszínkékeknél, de ma már az a célja, hogy a Slovan meghatározó játékosa legyen. Véleménye szerint az, hogy most magyar csapat ellen játszhat, egyáltalán nem jelent majd számára problémát, sőt, előny lesz számára, hogy érti a Vidi játékosait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik