Foci

Arsene Wenger nem változtat filozófiáján

Bár nagyon úgy tűnik, hogy a londoni labdarúgócsapat elveszíti Robin van Persie-t, a gárda francia mestere nem hajlandó új szemlélettel dolgozni.

A héten sorsdöntő bejelentést tett az Arsenal legnagyobb értéke, a holland Robin van Persie. A hollandnak még egy évig érvényes szerződése van, de kijelentette, hogy azt nem kívánja meghosszabbítani.

A támadó azzal érvelt, hogy nem tud egyetérteni Arsene Wenger elképzeléseivel. Kétségtelen, hogy a londoniak nyolc éve nem nyertek semmit (igaz, tavaly Ligakupa-döntőt játszottak, de elbukták a Birminghammel szemben), van Persie viszont trófeákat szeretne, nem pedig tovább fiatalítani. Ehhez új játékosokra lenne szükség.

Arsene Wenger a heti fejlemények után ismét megszólalt, és ugyanazt mondta, mint korábban: “Teljesen egyetértek Johan Cryuffal, aki azt mondja, egy klub akkor igazán értékes, ha a fiatalokra támaszkodik. Nem fogok változtatni az elképzeléseimen. A legrosszabb az, amikor összeomlik az, amit felépítettél. Az ember azt szeretné látni, hogy a játékosai a klubért dolgoznak. Van, amikor ez nem jön össze”.

A francia még odaszúrt egyet azoknak, akik elhagyták vagy el akarják hagyni az Arsenalt: “Az elmúlt időszakban nagyjából tíz ajánlatom volt, és egyiket sem fogadtam el, mert ugyanúgy gondolok mindent, mint a 16 év legelején. A pénz nem minden, engem nem motivál. Cruyff és én sem azért építünk fiatalokra, mert ebben pénz van. Vissza akarunk adni valamit a futballnak” – mondta Arsene Wenger.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik