Foci

Nehéz meccs vár a Honvédra

budapest-honved(210x140)(1).jpg (budapest honvéd, )
budapest-honved(210x140)(1).jpg (budapest honvéd, )

Csütörtök este megkezdi Európa Ligás menetelését a Budapest Honvéd: a magyar csapat Albániában bizonyíthat.

Mint ismert, a második számú európai kupasorozat első selejtezőkörében a Magyar Kupa ezüstérmese, az MTK, és a bajnoki negyedik helyre odaérő Budapest Honvéd lesz érdekelt.

Míg az MTK hazai pályán kezdi a sorozatot, addig a Honvéd az albán Vlore városából próbál meg pontot rabolni.

Tétmeccsen a Flamurtari ellen debütál a kispestiek új vezetőedzője, az olasz Marco Rossi, aki szerda este még átmozgató edzést tartott a játékosoknak a meccs helyszínén. A stadion egyébként remek helyen fekszik, alig pár perc sétára van ugyanis a tengerpart.

Az albánok nagyon fogadkoznak, remélik, hogy győztesen hagyják majd el a gyepet, ráadásul nagyarányú sikerben reménykednek.

A Honvéd egyelőre nem hirdetett keretet, annyit azonban lehet tudni, hogy a kapusé, Kemenes Szabolcsé lesz a csapatkapitányi karszalag.

A magyar csapat részéről Ivancsics Gellért nyilatkozott a honvedfc.hu-nak a kispestiek esélyeiről: “Más játékrendszer lesz, más elképzelések és mások a játékosok. Meglátásom szerint közel azt az eredményt érhetjük el, mint tavaly. Próbáljuk megvalósítani az elképzeléseket. Kevés időnk volt a Vlora elleni meccs előtt. A továbbjutásra ötven százalék esélyünk van. Ellenfelünk masszív, jó csapat, van egy csatáruk, aki a legutóbbi mérkőzésükön is három gólt ért el, így rá külön oda kell figyelnünk. Nem számítunk könnyű mérkőzésre, a maximumot kell nyújtanunk.”

Európa Liga selejtező, 1. mérkőzés, 20:30
Flamurtari Vlore-Budapest Honvéd

Vlore, Flamurtari Stadion, vezeti: Sven Bindels (holland)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik