Foci

Gólzáporral indult az Európa Liga és a BL

Elindult az Európa Liga 2012-13-as szezonja. Az első meccsen hat gól született a Feröer-szigeteki Vikingur nagy bánatára.

A fehérorosz Gomel csapata már szinte a második fordulóban érezheti magát, miután a keddi első meccsen 6-0-ra nyert a Feröer-szigeteki Vikingur otthonában a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének első fordulójában.

A másik mérkőzésen a macedón Shkendija 79 nem bírt az északír Portadownnal, amely így jó eséllyel várja az egy hét múlva rendezendő visszavágót.

Ami a magyar csapatokat illeti: az MTK csütörtökön a szlovák Senicát fogadja. Garami József együttese ugyan az edzőmeccsek során kikapott az ellenféltől, de azóta már eltelt pár nap, ráadásul a Kecskemét együttesét 5-1-re verte meg a kék-fehér gárda, egy háromszor 35 perces találkozón. A Hungária körúton 20 óra 15 perckor kezdődik majd a mérkőzés, amelyet az M1 vagy az M2 élőben közvetít (a visszavágót a DigiSport adja).

A Budapest Honvéd is pályára lép csütörtökön, méghozzá Albániában, a Flamurtari Vlora otthonában. Marco Rossi együttese még a hétvégén tartott főpróbát, akkor 9-1-re nyertek a Veszprém ellen. Érdekesség, hogy a Honvédhoz hasonlóan a sötét lónak számító ellenfél is a negyedik helyen végzett hazája bajnokságában.

A Bajnokok Ligája első idei mérkőzésein még durvább különbségek alakultak ki: a luxemburgi és a máltai bajnok 7, illetve 8 gólt szerzett San Marinó-i és andorrai ellenfelével szemben.

Eredmények, Európa Liga, selejtező

1. forduló, 1. mérkőzések:

Vikingur (Feröer-szigeteki) Gomel (fehérorosz) 0-6 (0-0)

A visszavágót jövő csütörtökön játsszák.

Shkendija 79 (macedón) Portadown (északír) 0-0

A visszavágót jövő kedden játsszák.

Eredmények, Bajnokok Ligája, selejtező:

1. forduló, 1. mérkőzések:

F91 Dudelange (luxemburgi) Tre Penne (San Marinó-i) 7-0 (2-0)

Valletta (máltai) Lusitans (andorrai) 8-0 (6-0)

Linfield (északír) B36 Torshavn (Fer öeri) 0-0

A visszavágókat a jövő héten rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik