Foci

A német lendület vagy az olasz rutin?

pirlo, özil (pirlo, özil, )
pirlo, özil (pirlo, özil, )

Csütörtökön este kiderül, hogy a német vagy az olasz válogatott lesz-e a címvédő spanyolok ellenfele a labdarúgó-Eb döntőjében.

A szerdai, hosszú és izgalmas spanyol-portugál elődöntő után újabb csúcsmeccs következik. 20:45-túl a Varsói Nemzeti Stadionban a vb-bronzérmes Németország a 2006-os világbajnokkal, Olaszországgal találkozik.

Már a lengyel-ukrán közös rendezésű kontinensviadal előtt sokan arra számítottak, hogy a németek és a spanyolok vívják majd az aranymeccset.

A címvédők a szerencsét is maguk mellé állítva már ott vannak, a papírforma alapján a negyeddöntőben a görögökön átlépő Nationalelf követheti őket.

Ehhez azonban a szokásokhoz híven a torna végére belelendülő, az angolokat büntetőpárbajban búcsúztató olasz válogatottat kéne eltakarítani az útból, ami nem lesz egyszerű feladat. Joachim Löw tudja ezt, sőt, a győztes receptet is.

“Az olasz válogatott kiemelkedő képességű játékosokból áll. A mérkőzés a középpályán fog eldőlni, a legfontosabb feladatunk Andrea Pirlo kikapcsolása lesz. Emellett azonban a saját focinkat kell játszanunk, ha sikerül, mindegy, ki az ellenfél” – mondta a német szövetségi kapitány.

Cesare Prandelli a németeket tartja a meccs esélyesének amit csak erősít, hogy az ellenfél két nappal többet pihent az elődöntő előtt. Persze az azurrik nem mennek a pályára feltartott kézzel, sőt. “Meccsről meccsre fejlődtünk, az angolok ellen megmutattuk, hogy támadófocit is jól tudunk játszani. Minden csapatnak vannak gyenge pontjai, arra kell koncentrálnunk” – mondta az olasz szövetségi kapitány.

A két karmesteren, Mesut Özilen és Pirlón nagyon sok múlik, mint ahogyan a csatárokon is, már csak azt kell Prandellinek kitalálnia, hogy Antoniók közül Cassano vagy di Natale kezd Mario Balotelli mellett, ahogy a túloldalon is kérdéses, hogy a görögök ellen az utolsó tíz perctől eltekintve mellőzött Mario Gomez vagy a negyeddöntőben gól szerző Miroslav Klose rohamozhat-e.

Labdarúgó-Eb, elődöntő

Németország-Olaszország – 20:45 (m1, ÉLŐ)

Varsói Nemzeti Stadion, Vezeti: Stéphane Lannoy (francia)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik