Foci

Elszomorító EL-sorsolás

A Videoton a szlovák dobogóssal küzd meg,Garamiék ismerik az ellenfelet, a Honvéd semmit nem tud az albán csapatról.

Amint arról már írtunk, lezajlott a Bajnokok Ligája és az Euróa Liga sorsolása Nyonban, így eldőlt, kik lesznek az ellenfelei a magyar csapatoknak. A bajnok Debrecen az albán Skenderbeu Korce ellen kezd majd idegenben, a BL-selejtező második körében.

Az Európa Ligában három magyar csapat is érdekelt, a Magyar Kupa-döntős MTK, az ezüstérmes Videoton és a bajnoki negyedik Honvéd.

Az MTK számára nem ismeretlen az ellenfél, hiszen Garami József csapata az elmúlt években többször is játszott már a szlovák Senicával. A szomszédba mennek így az MTK játékosai, de nem lesz könnyű dolguk: június közepén 3-2-re kikaptak a Senicától.

“A napokban játszottunk ezzel a csapattal felkészülési mérkőzésen, s bár kikaptunk, kiismertük őket. Nem számíthatunk könnyű találkozókra, kaphattunk volna könnyebb ellenfelet, de az mindenképp előnyös, hogy nem kell Azerbajdzsánba vagy Kazahsztánba utazni. Nem érdemes most még az esélyekkel foglalkozni, az első meccset kint játsszuk, ezen kell jó eredményt elérni, hogy a hazai visszavágó ne legyen nehéz.” – fejtette ki véleményét Garami József az ellenfélről.

A bajnokságban másodikként befutó Videoton szintén szlovák, ám valamivel nehezebb ellenfelet kapott. A Slovan Bratislava harmadikként végzett a szlovák bajnokságban, az odavágót Pozsonyban rendezik, így a fehérváriakra nehéz mérkőzés vár.

A szlovákokkal tavaly januárban játszott a Vidi felkészülési meccset, akkor Sándor György góljával 1-0-ra megverték a mostani selejtezős ellenfelet. Paulo Sousa vezetőedző szerint a lehető legnehezebb csapatot kapták:

“Úgy tűnik, a végzetünk, hogy mindig a nehezebb feladatok jutnak nekünk. A mai sorsolás sem kivétel ez alól. Már az öt lehetséges ellenfél is rendkívül erős volt, amelyek közül véleményem szerint a lehető legnehezebb jutott nekünk”. – kezdte értékelését a Videoton portugál edzője.

“A közelben fogunk pályára lépni, így roppant fontos, hogy a lehető legtöbb szurkolónk biztasson minket az idegenbeli meccs első percétől a hazai visszavágó utolsó másodpercéig. Szükségünk lesz mindannyiukra, úgyhogy remélem, velünk lesznek most is” – emelte ki Sousa a szurkolók jelentőségét is.

A Honvédnak talán szerencsés a sorsolás, viszont nekik éppen az nehezítheti meg a dolgukat, hogy semmit nem tudnak az albán Flamurtari Vloréról. A Honvéd olasz edzője, Marco Rossi a következőképpen értékelt:

“Őszintén bevallom nem ismerem az albán csapatot, ezért az együttes erősségét sem tudom megítélni. Az első feladatunk az lesz, hogy minden  információt begyűjtsünk az albán csapatról. A Flamurtari papíron jó  ellenfélnek tűnik, de csak a két mérkőzés után derül ki, hogy jó volt-e  a sorsolásunk. A játékosok legjobb tudásuk szerint készülnek a  megmérettetésre, az biztos, hogy az utolsó csepp vérünkig küzdünk a  sikerért”.

A Honvéd magyar válogatott védője, Debreceni András is megszólalt a klub honlapján:

“Úgy gondolom, hogy ma már nincs könnyű ellenfél. A Flamurtari hozzánk hasonlóan a bajnokság 4. helyén végzett, tehát biztos, hogy jó csapat.  Annak örülök, hogy nem Kazahsztánba, vagy Azerbajdzsánba kell utaznunk.  Azt várom, hogy itthon olyan eredményt fogunk elérni, amivel a  visszavágóra nyugodtan utazhatunk. Mindenféleképpen továbbjutást várok”.

Azt mindkettejük hozzátette, szívesebben kezdték volna idegenben a párharcot. A továbbjutás esetén Dzsudzsák Balázs korábbi csapata, az Anzsi Mahacskala ellen kell majd megküzdenie a Honvédnak.

A magyar csapatoknak tehát az Európa Ligában sem lesz könnyű továbbjutni a következő selejtezőkörbe, ám nem legyőzhetetlen ellenfeleket kaptak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik