Foci

A spanyol védőt már a Manchester United is figyeli

jordi alba (jordi alba)
jordi alba (jordi alba)

A szombati győztes meccsen remekül játszott Jordi Alba, a Valencia balhátvédje, akit korábban a Barcelonával is hírbe hoztak.

Jordi Alba az elmúlt évben bekerült a világ- és Európa-bajnok spanyol válogatottba, és mivel ott rendre jó teljesítmény nyújtott, Európában több élcsapat is figyeli játékát.

A szombat esti Spanyolország-Franciaország mérkőzésen nemcsak Xabi Alonso tűnt ki a spanyolok közül két góljával. A legtöbb veszélyt a bal szélen Jordi Alba jelentette a franciák számára, aki rendszeres felfutásaival segítette a spanyolok támadásait, és az első félidőben Iniesta indítását tekerte remekül középre Alonso fejére – így született a címvédő első gólja.

A Manchester United elbukta a bajnoki címet a Manchester Cityvel szemben, a BL-ből már a csoportkör után búcsúzni kényszerült, ott végül a szintén angol Chelsea lett a befutó. A Uniteddel 9 év után fordult elő az, hogy egy idény alatt nem nyertek semmit, így érthető, hogy nyáron vérfrissítés várható a manchesterieknél.

Albát már korábban is figyelte Sir Alex Ferguson, ám most, hogy a valenciai játékos remek formája állandósulni látszik, és érett játékossá vált, még jobban érdeklődnek iránta.

Ferguson leginkább a már veteránnak számító Ryan Giggs pótlását akarja megoldani a bal szélen hosszútávra, és erre hibátlan megoldás lenne a spanyol szélsőhátvéd.

A franciák ellen is megmutatta, otthonosan mozog a Barca-játékosok között is, Giggs pótlását is meg tudná oldani. Az angoloknak éppen a Barcelonával kell majd megküzdeniük a játékos megszerzéséért, a válogatott barcelonai tagjai – Xavi, Fabregas és Iniesta – elmondták, szívesen látnák a védőt a Camp Nouban, a Barca pedig már korábban bejelentette, hogy figyelik a játékát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik