Foci

“Túl gyorsan jött a második német gól”

Miroslav Klose (miroslav klose, )
Miroslav Klose (miroslav klose, )

Joachim Löw fiatal csapatát méltatta, Fernando Santos a védelmi hibák miatt kesergett. A németek Görögország legyőzésével jutottak be a labdarúgó-Európa-bajnokság elődöntőjébe.

Pénteken a második negyeddöntőt rendezték Gdanskban, a német és a görög válogatott mérte össze erejét. Joachim Löw együttese Philippe Lahm jól eltalált lövésével szerzett vezetést az első félidőben, azonban Szamarasz a fordulás után egalizálni tudott.

A bekapott gól a jelek szerint felpaprikázta a Nationalelfet, ugyanis Németország még nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt és három gyönyörű találattal elhúzott 4-1-re. A végén ugyan még Szalpingidisz bevágott egy büntetőt, azonban a hellének így is kétgólos vereséget szenvedtek, Németország jutott az elődöntőbe.

„Először el kell mondjam, hogy a csapatunk fantasztikus teljesítményt nyújtott. Zsinórban negyedszer jutottunk be egy világeseményen az elődöntőbe. 2004-ben erre egyikünk sem gondolt volna (akkor a németek már az Eb csoportkörében kiestek – a szerk.). A miénk a legfiatalabb csapat a mostani kontinenstornán, és a jövőre nézve is rengeteg fiatal reménységünk van. Büszke vagyok a játékosaimra, abszolút megérdemelt a győzelmünk.

Görögország két gólt lőtt egy helyzetből. Jól kezdtünk, de a helyzeteinket sokáig nem tudtuk belőni, ami valljuk meg elég bosszantó tud lenni. Három győzelem után természetesen nem voltam elégedetlen a csapatommal, ugyanakkor arra gondoltam, hogy megkeverem a kártyákat, mert a görögök biztosan felkészültek belőlünk. Néha jól jön egy kis szemtelenség.

Az elődöntőbe jutó mind a négy csapat esélyes lesz a végső sikerre, nüanszok fognak csak dönteni. Épp ezért nem hibázhatunk már” – értékelte a kilencven percet Joachim Löw.

A görögök portugál szövetségi kapitánya előbb gratulált Németországnak, majd köszönetet mondott játékosainak, csak ezt követően elemezte a látottakat.

„Ezen az összecsapáson nem volt sok területünk, többnyire náluk volt a labda. Javítani szerettünk volna a labdabirtokláson, de egy lélegzetvételnyi időnk sem volt. Az első gól előtt hibáztunk a védelemben, ezzel pedig a saját dolgunkat nehezítettük meg.

A szünetben arra kértük a labdarúgókat, hogy a védelmi hibákat javítsák ki és felhívtuk a figyelmüket arra, hogy ha gólt lövünk, akkor az merőben megváltoztatja a dolgokat. Be is találtunk, azonban túl gyorsan jött a második német találat, ez pedig letörte a lelkesedésünket. Mindenesetre a játékosaim minden dicséretet megérdemelnek, mert a végsőkig küzdöttek.

Nem számítottunk rá, hogy a németek ennyi helyen változtatnak, de azt kell mondjam jó döntés volt ez a részükről. Pár dolgot ki kell javítanunk és remélem már jobbak leszünk a világbajnoki-selejtező kezdetére” – így Fernando Santos.

Eredmény – labdarúgó-Eb, negyeddöntő

Gdansk, PGE Arena. Vezette: Skomina (szlovén)

Németország – Görögország 4-2 (1-0)

Németország: Neuer – J. Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm – Khedira, Schweinsteiger – Reus (Götze, 80.), Özil, Schürrle (Th. Müller, 67.) – Klose (Mario Gomez, 80.). Szövetségi kapitány: Joachim Löw

Görögország: Szifakisz – Toroszidisz, Papasztathopulosz, K. Papadopulosz, Cavelasz (Fotakisz, a szünetben) – Makosz, Maniatisz – Ninisz (Gekasz, a szünetben), Kacuranisz, Szamarasz – Szalpingidisz. Szövetségi kapitány: Fernando Santos

Gólszerzők: Lahm (39.), Khedira (60.), Klose (68.), Reus (74.), illetve Szamarasz (55.), Szalpingidisz (89.)

Sárga lap: Szamarasz (14.), Papasztathopulosz (75.)

Videó – a mérkőzés hat gólja:


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik