Foci

Beintett az MLSZ az Újpestnek

Nem engedte levetíteni egy újpesti nyilvános helyen a két évvel ezelőtti Újpest-Ferencváros (6-0) mérkőzést a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Az újpesti Városháza mellett a nyári sportőrületet kihasználva június eleje óta működik a Bajnok Terasz nevet viseli szurkolói központ.

A helyszínen, a Szent István téren a kerület sport, elsősorban fociszerető közönsége követheti a labdarúgó-Eb eseményeit, ismert személyiségek jelenlétében. Itt szerették volna szerdán (az Eb szünnapján) levetíteni a 2010. szeptember 11-én lejátszott Újpest-Ferencváros (6-0) találkozót a szervezők, de a Magyar Labdarúgó Szövetség ezt nem engedélyezte.

Az alábbi közleményt adták ki a kérdésben.

Az MLSZ levele az újpestieknek

Tisztelt ……… Úr,

Megköszönve türelmét, de tekintettel a rövid határidőre, az MLSZ jogi és biztonsági szakemberei az alábbi álláspontot alakították ki. Megértését köszönöm, és remélem máskor – bővebb határidővel – és eredményesebben tudunk együttműködni.

“Szíves megkeresésükre ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség nem támogatja a 2010-es Újpest/Ferencváros NBI-es mérkőzés felvételének nyilvános levetítését. A Magyar Labdarúgó Szövetség álláspontja szerint a felvételek jogi, személyiségi jogi és szerzői jogi helyzete nem tisztázott, így a Magyar Labdarúgó Szövetség nem kíván olyan nyilatkozatot kiadni, amely miatt utóbb támadások érik.

Álláspontunk szerint továbbá a felvétel levetítése nem szolgálja a labdarúgás szakmai érdekeit és céljait sem és mindemellett jelentős biztonsági kockázatot jelent. A fentiek alapján a Magyar Labdarúgó Szövetség a fentiek szerinti felvétel nyilvános levetítéséhez nem járul hozzá. Kérem a fentiek szíves tudomásul vételét.”

üdvözlettel: Sztancsik Tamás

Kommunikációs és marketing referens

Magyar Labdarúgó Szövetség

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik