Foci

Visszavonul az ukránok klasszisa

Andrij-Sevcsenko(210x140)(1).jpg (andrij sevcsenko, )
Andrij-Sevcsenko(210x140)(1).jpg (andrij sevcsenko, )

Andrij Sevcsenko lemondta a válogatottságot, miután Ukrajna a keddi,  Anglia elleni vereségéből fakadóan nem lehet ott az Eb-negyeddöntőben.

A veterán csatár 111. válogatott mérkőzésére állt be csereként az angolok elleni záró csoportmeccsen. 48 gólt szerzett nemzeti színekben, az elsőt 1996-ban a törököknek, az utolsó kettőt pedig június 11-én a svédeknek lőtte.

Sevcsenko a 2006-os világbajnokságon csapatkapitányként vezette pályára országa legjobbjait a negyeddöntőben, 2004-ben pedig aranylabdás volt. Elképzelése szerint egy speciális barátságos összecsapás után hagyja abba a profi futballt a válogatottban. 112. fellépését heteken belül szeretné lebonyolítani.

A támadó szerződése a következő hónapban jár le a Dinamo Kijevvel, és egy esetleges Egyesült Államokba igazolás sem elképzelhetetlen a számára.

„Még egy meccset szeretnék játszani, hogy megköszönjem családomnak, barátaimnak és mindazoknak a segítségét, akik a hosszú évek során mindvégig ott voltak mellettem” – nyilatkozott a 35 éves futballista. „Mindenki számára eljön az idő, amikor vissza kell vonulnia a futballtól.”

Sevcsenkó ezt követően a keddi Angliával szemben elvesztett találkozóról beszélt, ahol Marko Devic szabályos gólját nem adta meg Kassai Viktor játékvezető.

„Többet érdemeltünk volna. Jól játszottunk, helyzeteket alakítottunk ki, és nem utolsó sorban szereztünk egy gólt. Nagyon nehéz nekünk, hisz kiestünk, de sajnos ez a valóság. A meg nem adott gól mindent megváltoztatott volna. Még jobban támadtunk volna, és talán győzelemmel vonulhattunk volna az öltözőbe. A játékvezető közel állt az esethez, nagyon közel. Gratulálok az angol csapatnak. Az olaszokkal találkoznak majd egy nehéz csoportból való továbbjutást követően. Véleményem szerint a döntőig is menetelhetnek. Miért is ne?” – fejezte be mondanivalóját az ék.

Andrij Voronin szinte Sevcsenkóval egy időben jelentette be visszavonulását a válogatottból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik