Foci

Kizárták az Európa Ligából a csaló cseheket

Foci, labdarúgás (Foci, labdarúgás)
Foci, labdarúgás (Foci, labdarúgás)

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) úgy döntött, nem indulhat az Európa Liga következő szezonjában a cseh kupagyőztes Sigma Olomouc.

A gárdát tavaly a cseh szövetség (FACR) bundázás miatt négymillió koronás pénzbüntetéssel és kilencpontos levonással sújtotta. Az UEFA szabályzata szerint az európai kupasorozatokban nem indulhat olyan csapat, amelyre bundázás gyanúja vetül. A kontinentális szövetség tavaly hasonló okból a török Fenerbachét zárta ki a Bajnokok Ligájából.

Az egyelőre nem világos, hogy indulhat-e az EL selejtezőjében egy másik cseh gárda. Ha ez lehetséges lenne, akkor – amint az a cseh szövetség honlapján olvasható – a FACR a Mladá Boleslavot indítaná, amely a bajnokságban a negyedik lett.

A Sigma Olomouc 2009-ben állítólag 300 ezer koronáért megvette a Bohemians Praha ellen 3-0-ra megnyert meccset, s részben ennek köszönhetően indulhatott az EL-ben.

A bundázásról 2010 márciusában Karel Kapr, a Bohemians tulajdonosa számolt be. A  cseh labdarúgó-szövetség hosszú vizsgálódás után mindkét csapatot megbüntette. Az ügy jelenleg bíróság előtt van, és továbbra sincs jogerősen lezárva.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik