Foci

Bilic búcsúzkodott, Del Bosque a horvátokat dicsérte

Slaven Bilic (slaven bilic, )
Slaven Bilic (slaven bilic, )

Slaven Bilic, a labdarúgó-Európa-bajnokságról kieső horvát csapat szövetségi kapitánya elköszönt csapata 1-0-s veresége után.

Mint ismert, Spanyolország felejthető mérkőzésen verte Horvátországot a labdarúgó-Európa-bajnokság C csoportjának zárókörében, a címvédő így megnyerte a kvartettjét és bejutott a negyeddöntőbe.

„Nehezen tudtuk feltörni a védelmüket, olyan jól lezárták az üres területeket. Volt pár meleg helyzetünk, például amikor Casillasnak kellett védenie Rakitic fejesét. Nehéz meccsünk volt, ellenfelünk jól játszott, jók voltak a kontrái is, de úgy vélem mi voltunk a jobb csapat. Amikor nem egy olyan jól az együttesnek, mégis nyer, az ad önbizalmat. Nem számolgatunk kivel kerülünk össze a negyeddöntőben, a célunk, hogy jól játsszunk és megoldjuk a feladatunkat, bárki is jön velünk szembe” – értékelt a lefújás után Vicente Del Bosque.

A meccs hőse Jesús Navas volt, aki csereként beszállva lőtt győztes gólt a találkozó 88. percében.

„Horvátország remek ellenfél volt, azonos szinten játszott a két csapat. Jó volt az emberfogásuk, így nagyon megnehezítették a dolgunkat. Ugyanakkor mi így is mentünk a győzelemért, ebben hiszünk, ezért játszunk.”

Horvát oldalon lezárult egy korszak, ugyanis Slaven Bilicnek, a gárda szövetségi kapitányának ez volt az utolsó mérkőzése szövetségi edzőként. A szakember a jövőben a Lokomotiv Moszkvát dirigálja majd.

„Megvolt a tervünk: hatástalanítani a világ- és Európa-bajnok játékát. Kivártunk, csak a találkozó utolsó harminc percében kockáztattunk. Úgy érzem megszenvedtek velünk, közel jártunk a győzelemhez. Volt két-három nagyobb helyzetünk is, jobb eredményt érdemeltünk volna a vereségnél.

A célunkat végül nem értük el, de nem kell szégyenkeznünk, az egész tornán jól játszottunk. Ez volt az utolsó mérkőzésem horvát szövetségi kapitányként, a napokban csatlakozom új csapatomhoz, a Lokomotiv Moszkvához. Meg szeretném köszönni a horvát szövetségnek, hogy esélyt adott hat évvel ezelőtt, amikor még fiatal edző voltam. Soha semmilyen problémám nem volt sem a játékosaimmal, sem a stábbal, a munkám minden percét élveztem” – hangzott Slaven Bilic elemzéssel fűszerezett búcsúbeszéde.

A csoport másik mérkőzésén Olaszország hozta a kötelezőt Íroroszág ellen, így a spanyolok mellett az itáliai együttes jutott tovább a négyesből.

Eredmény – Labdarúgó-Eb, C csoport, 3. forduló

Horvátország-Spanyolország 0-1 (0-0)

Gdansk, PGE Arena, Vezette: Wolfgang Stark (német)

Horvátország: Pletikosa – Vida (Jelavic, 65.), Corluka, Schildenfeld, Strinic – Vukojevic (Eduardo, 85.), Rakitic – Srna, Modric, Pranjic (Perisic, 65.) – Mandzukic. Szövetségi kapitány: Slaven Bilic

Spanyolország: Casillas – Arbeloa, Ramos, Piqué, Jordi Alba – Xavi, Busquets, Xabi Alonso – D. Silva (Fabregas, 73.), Torres (Jesus Navas, 60.), Iniesta. Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque

Gólszerző: Jesus Navas (88.)

Sárga lap: Rakitic (89.), Jelavic (88.), Strinic (54.), Srna (44.), Corluka (28.)

A C csoport végeredménye:

1. Spanyolország 7 pont (továbbjutott)

2. Olaszország 5 (továbbjutott)

3. Horvátország 4

4. Írország 0

Videó: A címvédő izzadságszagú győzelme


Croacia Vs España 0-1 by liendrocito

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik