Foci

Advocaat: Ilyen a futball

dick advocaat (dick advocaat, )
dick advocaat (dick advocaat, )

A labdarúgó-Európa-bajnokságról kieső orosz válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata jól játszott, csak nem volt szerencséje Görögország ellen.

Amint arról szombaton írtunk, hatalmas meglepetésre Oroszország válogatottjának három meccs után véget ért a labdarúgó-Európa-bajnokság, ugyanis a görögök elleni 1-0 egyben Arsavinék búcsúját is jelentette. A hellén kapitány természetesen örömittasan, az oroszok holland szövetségi edzője pedig természetesen csalódottan értékelte a 90 percet.

„Nagyon örülünk, ezt a sikert Avraamnak (Papdopulosz – a szerk.), sérült játékosunknak ajánljuk, aki most nem lehetünk velünk, valamint minden görögnek. Minden a koncentrációnkon múlt, megérdemeltük ezt az eredményt. Már a találkozó elejétől fókuszáltunk arra, hogy az orosz csapat ne tudja kihasználni az erősségeit.

Gratulálok az összes játékosomnak, mindent kiadtak magukból. A meccs előtt mondtam nekik, hogy bízom bennük, mert amikor nagyon kellett teljesíteniük, mindig sikerült nekik, emlékezzünk csak a horvátok ellen a selejtezőre (októberben 2-0-ra nyertek Szamaraszék a csoportrangadón)” – mondta Fernando Santos, a görögök portugál szövetségi kapitánya.

Kollégája, Dick Advocaat még a lengyelek elleni döntetlen után is azt hangoztatta, hogy a szbornaja az Eb legerősebb csapata, szombat este azonban magyarázkodnia kellett, miért is esett ki a kvartett toronymagas esélyesének tartott gárda már a csoportkörben.

„Jól játszottunk, végig mentünk előre, ellenfelünk pedig csak bekkelt. Igaz, hogy az első félidőben kaptunk egy gólt, de jobban játszottunk. A félidőben már vezettek, innentől kezdve azt csinálták, amihez értenek, ezt láthattuk. Volt 45 percünk rendbe tenni a dolgokat, nem sikerült, nem tudtuk belőni a helyzeteinket – nehéz választ adni rá, miért.

Keményen dolgoztunk a szakmai stábbal, hogy a lehető legjobb csapatot rakjuk össze, 16 meccsen át nem találtunk legyőzőre, most azonban nem volt szerencsénk. Ilyen a futball, gratulálok Görögországnak” – mondta a görög válogatott kispadjáról felálló Advocaat, aki a következő szezonban már a PSV Eindhoven csapatát irányítja majd.

Videó – a találkozó összefoglalója:


A csoport másik továbbjutója az a Csehország volt, amely a nyitókörben méretes, 4-1-es zakóba szaladt bele az oroszok ellen. Franciszek Smuda, a társházigazda lengyel gárda szövetségi kapitánya lemondott csapata 1-0-s, kiesést jelentő veresége után.

Eredmény – labdarúgó-Európa-bajnokság, 3. forduló, A csoport

Varsó, Nemzeti Stadion, 55 000 néző. Vezette: Eriksson (svéd)

Görögország – Oroszország 1-0 (1-0)

Görögország: Szifakisz – Toroszidisz, Papasztathopulosz, K. Papadopulosz, Cavelasz -Maniatisz, Karagunisz (Makosz, 67.), Kacuranisz – Szalpingidisz (Ninisz, 83.), Gekasz (Holevasz, 64.), Szamarasz Szövetségi kapitány: Fernando Santos

Oroszország: Malafejev – Anjukov (Izmailov, 81.), Ignasevics, A. Berezuckij, Zsirkov -Sirokov, Gyenyiszov, Glusakov (Pogrebnyak, 72.) – Dzagojev, Kerzsakov (Pavljucsenko, a szünetben), Arsavin Szövetségi kapitány: Dick Advocaat

Gólszerző: Karagunisz (45.)

Sárga lap: Karagunisz (61.), Holebasz (93.) illetve Anjukov (61.), Zsirkov (69.), Dzagoev (71.), Pogrebnyak (92.)

A csoport végeredménye:
1. Csehország        3  2  –  1  4-5  6 pont – továbbjutott
2. Görögország       3  1  1  1  3-3  4 – továbbjutott
3. Oroszország       3  1  1  1  5-3  4
4. Lengyelország     3  –  2  1  2-3  2

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik