Foci

Megtizedelték a lengyeleket

lengyelorszag-gorogorszag(210x140)(1).jpg (lengyel válogatott, görög válogatott, foci eb)
lengyelorszag-gorogorszag(210x140)(1).jpg (lengyel válogatott, görög válogatott, foci eb)

Bár a lengyel válogatottnak sikerült kiharcolnia a döntetlent az oroszok ellen, mégsem örülhetnek, három játékosuk is megsérült.

Miután a csehek megverték a görögöket kedden 2-1-re, a lengyelek pedig csak döntetleneztek a jelenleg csoportelső oroszokkal, a társrendező országnak meg kell nyernie az utolsó csoportmeccset Csehország ellen ahhoz, hogy továbbjussanak.

Nem lesz könnyű dolguk, de nemcsak a csehek miatt, hanem mert az Oroszország elleni mérkőzésen három játékosuk is harcképtelenné vált. A védő Damien Perquis és két középpályás, Eugen Polanski és Dariusz Dudka is összeszedett egy kisebb sérülést.

“Perquisnek van egy mély vágás a sípcsontján, Polanski komolyabban lehorzsolta a térdét, Dudka nem a meccsen szedte össze a kellemetlenséget: hasmenéssel bajlódik” – mondta Thomas Rzasa, a lengyelek korábbi válogatott játékosa, aki jelenleg a csapat médiaigazgatója.

“A három játékost szerdán vizsgálják, csak ezután tudunk többet mondani”.

Perquisnek már klubcsapatában is volt egy sérülése idén, akkor a könyökével voltak problémák, de végül ő is hazautazhatott a tornára. Még az első félidőben egy orosz belépő után vérzett a lába, ám végigjátszotta a találkozót.

Polanski egy lesgólt szerzett a meccs elején, tíz perccel a vége előtt cserélték le a Mainz középpályását.

Dudkát a kezdőbe nevezte a lengyel szövetségi kapitány, ám végül a padot koptatta a 73. percig. A 28 éves játékos gyomorbántalmakra panaszkodott. Az eddigi állás szerint mindhármuk játéka kérdéses lehet a csehek ellen szombaton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik