Foci

Bento: még ne kongassuk a vészharangot

Paulo-Bento(960x640)(1).png (paulo bento, )
Paulo-Bento(960x640)(1).png (paulo bento, )

A portugál válogatott számára csak a győzelem az elfogadható eredmény Dániával szemben, azonban az északiak megmutatták, nem lehet biztosra menni ellenük.

A B csoportban jelenleg holtversenyben első a német és a dán válogatott, ugyanis mindkét alakulat 1-0-ás sikert aratott az első csoportkörben: az északiak a hollandokat verték meg óriási meglepetésre, míg a Nationalelf a portugálokat győzte le egy izgalmas meccsen.

Ezért mindkét csapat számára fontos a három pont, ugyanis ha a Rommedahlék hagynák el győztesen a pályát, hat ponttal szinte biztosnak tűnne a továbbjutásuk, Ronaldóéknak pedig azért lenne fontos a siker, hogy ne kelljen már szerda este a hazautat szervezniük.

A két válogatott jól ismeri egymást, ugyanis egy selejtezőcsoportból vívták ki az Eb-részvételt: a H jelű ötösben a dánok végeztek az élen, míg a portugálok másodikként pótselejteztek.

“Amikor legutóbb játszottunk ellenük, októberben, 2-1-re kikaptunk. Ha koncentrálunk, és a saját játékunkat hozzuk, ez nem ismétlődik majd meg. Persze a dánok jobban állnak mint mi, de ennek ellenére a győzelemre hajtunk. Nem is tehetünk mást a németek elleni vereség után. Korai még a vészharangot kongatni, de tény, egyelőre nem állunk valami fényesen” – mondta Paulo Bento, a portugál szövetségi kapitány.

A vb-ezüstérmes holland válogatottat legyőző dánok a siker ellenére óvatosak, ugyanis egy győzelemmel nehéz továbbjutni a csoportból: “Azért, mert megvertük a hollandokat, még nem jutottunk tovább. A következő két meccsen is mindent meg kell tennünk a siker érdekében. Ráadásul a portugálokat nem segítette a szerencse a németek ellen, így akár ők is nyerhették volna a találkozót” – nyilatkozta az északiak mestere, Morten Olsen.

Dánia – Portugália, 18:00, TV: m1
Lviv, Arena Lviv, vezeti: Craig Thomson (skót)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik