Foci

Ibráék ellen mutatkozik be a másik házigazda

ukrajna (ukrajna, ukrán szurkolók, szurkolók)
ukrajna (ukrajna, ukrán szurkolók, szurkolók)

A labdarúgó-Eb első körének utolsó mérkőzésén Ukrajna Svédországgal találkozik.

Nem panaszkodhatunk eddig a foci-Eb-re, a német-portugál meccs kivételével mindegyik találkozó lüktető támadójátékot hozott gólokkal és izgalmakkal.

A pénteki nyitómeccsen az egyik házigazda ugyan remekül játszott, de végül meg kellett elégednie Görögország ellen az egy ponttal. Hétfőn Oleg Blohin együttese, Ukrajna azzal a Svédországgal meccsel, amely a mi kvalifikációs csoportunkból jutott ki legjobb csoportmásodikként az Eb-re.

Kijevben hatalmas a várakozás a csapat szereplésével és rajtjával kapcsolatosan: “Olyanok vagyunk, mint egy nagyszerű ló, amely várja a verseny startját. Már nagyon kiugranánk, de várunk, várunk. Nyugtatnom kell a játékosaimat, mert az első meccs nagyon fontos lesz” – mondta az ukrán kapitány.

“A svédek csapatként játszanak kiválóan, nagyon régóta együtt van a csapat, olyanok, mint egy gép, amely olajozottan működik. Ha azt gondoljuk, hogy az ő együttesük csak Zlatan Ibrahimovicból áll, nagyon tévedünk. Ott ven Kallström, Elmander két nagyszerű védő, a középpályán is remekelnek, nagyon erős csapat. Ibra sztár, de egyedül ő sem tud játszani” – tette hióozzá.

“Azért vagyunk itt az Eb-n, mert nagyszerűen védekezünk, de ez csak az egyik eleme a játéknak. Erősnek kell lenni támadásban és védekezésben egyaránt. Mi játszani akarjuk a focit, és szerencsére sok választási lehetőségünk van” – így Eric Hamrén, a skandinávok szövetségi kapitánya.

“A 2006-os csapathoz képest sokat változott a mieink összetétele, vannak fiatal játékosaink, és persze olyanok is, akiknek ez le4sz az utolsó világversenye. Meg kellett találni az egyensúlyt közöttük. Sok fiatal többet akar tenni a pályán, mint amennyit lehet, vagy amennyit tud. Nagyon ambíciózusak vagyunk” – mondta a svéd mester.

A mérkőzés este háromnegyed kilenckor kezdődik.

Labdarúgó-Eb, D csoport, 1. forduló

Ukrajna – Svédország – 20 óra 45 perc

Vezeti: Cüneyt Çakir (török)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik