Sport

Horvátország 3-1-re verte Írországot a bajnokságon

horvát-öröm (horvát szurkolók )
horvát-öröm (horvát szurkolók )

A horvát válogatott 3-1-es győzelmet aratott az ír csapat felett a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának vasárnapi második mérkőzésén.

Gyors horvát góllal indult a találkozó, ám az írek az egygólos hátrány ellenére sem törtek meg, és valamivel több mint negyedóra után egyenlítettek is. Ezt követően nagy részben a mezőnyben folyt a játék, de mindkét együttes előtt adódott gólszerzési lehetőség, sőt, ebből a szempontból a horvátok álltak jobban. A félidő végéhez közeledve erősödött a horvátok nyomása, s két perccel a lefújás előtt – némi szerencsével – ismét megszerezték a vezetést.

A második játékrész szinte pontosan ugyanúgy kezdődött, mint az első: ismét Mandzukic, s ismét a harmadik percben volt eredményes. Az Eb-k történetének legidősebb szövetségi kapitánya, a 73 éves és 85 napos Giovanni Trapattoni kettős cserével próbálta felrázni az írek játékát, de a friss emberekkel együtt sem sikerült igazán nyomás alá helyezni az ellenfél kapuját. A horvátok a lefújásig már leginkább csak az eredmény megtartására törekedtek, s ez a szervezett védekezésnek, illetve Pletikosa védéseinek köszönhetően sikerült is nekik.

A részletes összefoglalóért kattintson ide!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik