Foci

Franciaország-Anglia: testvéries pontosztozkodás

Franciaorszag-Anglia(210x140)(1).jpg (franciaország, anglia, )
Franciaorszag-Anglia(210x140)(1).jpg (franciaország, anglia, )

Franciaország labdarúgó-válogatottja 1-1-es döntetlent játszott Angliával az Európa-bajnokság D csoportjában.

Elérkezett az Európa-bajnokság 1. csoportkörének az utolsó játéknapja, a D jelű kvartettből elsőként Franciaország és Anglia debütált. A donyecki találkozó elején tapogatózó volt a játék, próbálkoztak ugyan a felek, azonban érződött, hogy a legfontosabb szempont az volt, hogy ne kapjanak gólt.

Sokáig egy röviden hazafejelt labda okozott csak riadalmat angol oldalon, azonban a 30. percben megtört a jég: Gerrard ívelt a francia ötösre egy szabadrúgást, Lloris érthetetlen módon a kapuba ragadt, az őrzőjét lerázó Lescott így közelről a hálóba bólintott. Nem örülhettek sokáig a Háromoroszlánosok, ugyanis egy szép gall akció végén Nasri lőtte ki a rövid alsót Ribéry lekészített labdája után, így 1-1-nél érte a csapatokat a félidő.

Fordulás után jelentősen csökkent a játék színvonala, pedig az első negyvenöt perctől sem estünk hanyatt. Az angolok próbáltak ugyan támadásokat vezetni, azonban nem tudták túljárni a franciák eszén, de a Les Bleusnek is komoly feladatot okozott az angol fal feltörése.

A 64. percben Benzema tesztelte Hart reflexeit, majd az utolsó tíz perc kezdetén Cabayé eresztett el egy jónak tűnő bombát, ám egy angol bekk szögletre tudott menteni. Laurent Blanc változtatásai után a franciák tűntek aktívabbnak a találkozó végén, ám az eredmény már nem változott, 1-1 és pontosztozkodás lett a vége.

A Sport24 élő, szöveges közvetítésben számolt be a Franciaország – Anglia összecsapás legfontosabb megmodzulásairól.

Eredmény – labdarúgó-Európa-bajnokság, 1. forduló, D csoport

Donyeck, 52 ezer 518 néző Vezette: Rizzoli (olasz)

Franciaország – Anglia 1-1 (1-1)

Franciaország: Lloris – Debuchy, Rami, Mexes, Evra – Nasri, Cabayé (Ben Arfa, 84.), A. Diarra, Malouda (Martin (84.), Ribéry – Benzema Szövetségi kapitány: Laurent Blanc

Anglia: Hart – G. Johnson, Terry, Lescott, A. Cole – Milner, Gerrard, Parker (Henderson, 77.), Oxlade-Chamberlain (Defoe, 77.) – Young – Welbeck (Walcott, 91.) Szövetségi kapitány: Roy Hodgson

Gólszerzők: Nasri (39.) illetve Lescott (30.)

Sárga lap: Oxlade-Chamberlain (34.), Young (71.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik