Foci

A mieink elleni vereség nem törte le a cseheket

szalai ádám (szalai ádám, )
szalai ádám (szalai ádám, )

Bár a labdarúgó Eb főpróbája a cseheknek nem sikerült, a prágai sajtó kesztyűs kézzel bánik a magyaroktól 2-1-es vereséget szenvedett csapattal.

“A Magyarországtól elszenvedett vereség nem ingathatja meg önbizalmunkat, ebben biztos vagyok. Fölényben játszottunk, de eredménytelenül. Felesleges, olcsó gólokat kaptunk. Le kell vonnunk a tanulságokat a mérkőzésből” – mondta Michal Bílek cseh szövetségi kapitány.

Bílek szerint “a magyarok elsősorban a védelemre összpontosítottak, és nem engedtek kibontakozni minket”. Ugyanakkor megdicsérte a magyarok fizikai és taktikai felkészültségét. Megjegyezte: nem valószínű, hogy az Eb-n bárki is olyan játékstílust választana, mint pénteken a magyarok.

“A vereség semmit nem jelent. Egyszerűen nem volt szerencsénk, de csak felkészülés volt – mondta a Lidové Noviny című lapnak Petr Cech, a csehek sztárkapusa. – Jobb, ha az ilyen balszerencse a bajnokság előtt történik, legalább tudatosítjuk, mire kell figyelnünk” – tette hozzá. Úgy vélte: a cseh csapat egészében véve jól játszott, és semmit nem engedett meg a magyaroknak.

Így győztük le a cseheket:

“Nagyon rosszul sikerült a cseh válogatottnak az Európa-bajnokság főpróbája. Az, hogy a Magyarország elleni mérkőzésen tartósan fölényben játszottak és számos helyzetük volt, semmit nem jelentett, mert ráfizettek a mérkőzés elején tanúsított fölényeskedésükre, illetve a végén Hubník hibájára. A magyarok mindkét hibáért büntettek, ami Bílek csapatát hidegzuhanyként érte. A cseh válogatottat most csak az a régi mondás vigasztalhatja, hogy a rosszul sikerült főpróbát sikeres bemutató fogja követni egy hét múlva Oroszország ellen, már az Európa-bajnokságon” – írja a Právo.

A szombati prágai lapkommentárok szerint a mérkőzésnek nagyon jó volt a hangulata és tetszett a nézőknek. “Bár a cseh válogatott a mérkőzés vége előtti hibával elveszítette a mérkőzést, a nézők vastapssal kísérték a csapatot az öltözőbe, mert jó teljesítményt nyújtott” – jegyzi meg a Mladá Fronta Dnes.

“A mérkőzés légköre nagyszerű volt. Bízom abban, hogy a nézők ilyen hangulatot, légkört teremtenek az Európa-bajnoki összecsapásokon is” – jelentette ki a szövetségi kapitány.

A cseh labdarúgó-válogatott vasárnap utazik Wroclawba, ahol elsőként a pénteken az olaszokat 3-0-ra legyőző Oroszország ellen lép pályára jövő pénteken. A sajtó szerint több mint tízezer cseh szurkoló készül a mérkőzésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik