Foci

Casillas már világrekorder is

iker casillas (iker casillas, )
iker casillas (iker casillas, )

Szerda este világrekordot döntött a spanyol válogatott portása, Iker Casillas, miután 4-1-re legyőzték Dél-Koreát felkészülési mérkőzésen.

Spanyolország felkészülési mérkőzést játszott Dél-Korea ellen szerda este Ausztriában, a spanyoloknál Fernando Torres egy év után szerzett újra gólt a válogatottban, rajta kívül még Xabi Alonso, Cazorla és Negredo volt eredményes.

A mérkőzés érdekessége az volt, hogy amennyiben Iker Casillas pályára lép, megdönti az egyiptomi Ahmed Hassan és a már visszavonult, francia Lilian Thuram rekordját, akik válogatott meccseiken 94-szer győztesen hagyták el a pályát. A spanyol kapusnak most ezt sikerült megdöntenie, miután a 82. percben csereként végül beállította Pepe Reina helyére Vicente Del Bosque szövetségi kapitány. Ezzel Casillas 130. válogatottságát ünnepelhette, és neki ez már a 95. győzelme volt címeres mezben, ami egyedülálló a világ összes válogatottjának történetében.

Múlt szombaton Edwin van der Sar rekordját döntötte meg Casillas azzal, hogy nem kapott gólt a szerbek ellen. Az abszolút kapusrangsorban eddig egyedüli éllovas holland kapuját 72 válogatott meccsen nem tudták bevenni, Casillasnak immár 73. mérkőzésén maradt érintetlen a hálója.

Casillas tavaly egy másik rekordot is megdöntött: a Barcelona legendás kapusa, Andoni Zubizarreta 1985–1998 között 126 meccsen védte Spanyolország kapuját, amivel a válogatottsági rekordot tartotta, egészen 2011. november 15-ig, amikor Casillas Costa Rica ellen már 127. alkalommal öltötte magára a spanyol nemzeti együttes mezét.

“Egy ilyen csapattal könnyű hasonló rekordokat elérni. Boldog vagyok, hogy ilyen sok mérkőzést játszhattam a válogatottban, de remélhetőleg hosszú út áll még előttem. A közelgő Európa-bajnokság kiváló alkalom lehet a továbblépésre. Annak külön örülök, hogy a szövetségi kapitányok mindig bíztak bennem, hiszen tudjuk, Spanyolországban mindig nagy a konkurencia” – mondta boldogan Casillas a meccs után.

Nem véletlenül választották meg négyszer egymás után a világ legjobb kapusának:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik