Foci

Belga vezetőedző Újpesten

Újpest FC (Újpest FC)
Újpest FC (Újpest FC)

Az OTP Bank Liga 2012-13-a szezonjában Jos Daerden irányítja az újpesti labdarúgócsapatot.

Az ujpestfc.hu cikke szerint Roderick Duchatelet, a lila-fehér klub belga tulajdonosa az elmúlt napokban előrehaladott tárgyalásokat folytatott a Lierse együttesével 1997-ben belga Szuperkupát nyerő trénerrel. Csütörtökön aztán eldőlt, hogy Marc Leliévre után újra németalföldi szakember irányítja majd az Újpestet, ugyanis bejelentették a megállapodást Jos Daerdennel.

Az 58. életévében járó edző profi karrierje során középpályás volt, 150 bajnokit játszott le a Standard Liége-ben, ötször pedig a címeres mezt is magára ölthette. Edzői pályafutását 1992-ben kezdte el, főleg Belgiumban dolgozott, de ült a holland FC Eindhoven és Twente, valamint az ukrán Metalurg Donyeck kispadján is. Legutóbb a Charleroi-nál dolgozott, de az utolsó magyar bajnoki fordulóban rendezett Újpest-Videoton mérkőzést már a helyszínen tekintette meg Balog Tibor társaságában. A korábbi magyar válogatott játékos Daerden pályaedzője volt előző együttesénél.

Az Újpest csalódást keltő szezonon van túl, a harminc forduló alatt mindössze nyolcszor tudott csak nyerni nyolc döntetlen és tizennégy vereség mellett. A gárda a 13. helyen zárta a bajnokságot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik