Foci

Budapesten játszik majd a Braga

Rangos nemzetközi utánpótlástornát szervez május végén a Ferencváros: több európai élcsapat korosztályos együttese is hazánkba látogat.

A négynapos utánpótlástornán 2012. május 25-28. között pályára lép hazánkban a portugál SC Braga, a szerb Crvena Zvezda, a dán FC Nordsjaelland, az osztrák SNK Sankt Pölten, az Újpest FC és a Ferencváros U16-os korosztályos csapata.

Az alakulatok két hármas csoportban küzdenek majd a helyosztókért: az A jelű hármasba a Ferencvárost, a Sankt Pöltent és a Nordsjaellandot sorsolták, míg a B csoportba az Újpest, a Zvezda és a Braga került. A triók körmérkőzéseken döntik el, ki melyik pozícióért szállhat majd harcba.

A csapatok 30 perces félidőket játszanak majd a csoportmeccsek során, míg a helyosztókon már kétszer 40 percig hajtják majd egymást. Ha döntetlennel végződne a rendes játékidő, akkor azonnal büntetők következnek.

“Ezzel a rendezvénnyel egy régi álmunk vált valóra, otthont adhatunk egy színvonalas nemzetközi tornának, ahol felmérhetjük, hogy hol tartanak fiatal labdarúgóink. Bízom benne, hogy a Ferencváros nevéhez méltóan fogunk szerepelni, és itthon tartjuk a torna megnyeréséért járó kupát” – mondta el Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója.

“Hatalmas lehetőség a fiataloknak egy ilyen nemzetközi torna. Igazi megmérettetés, ami szakmailag is segíti a munkát. Komoly ellenfeleket sikerült az európai porondról ide csábítani erre a négy napra, igazi focihangulat lesz a Népligetben és az Albert Stadionban a hosszú hétvégén, és ki más nyerhetné ezt a tornát, ha nem a Ferencváros?” – tette hozzá Dragóner Attila, a Ferencváros Utánpótlás menedzsere. 

A torna 3 fő helyszínen zajlik majd: pénteken és szombaton a Népligetben játszanak a fiatalok, ezután vasárnap az Albert Stadion edzőpályáján folytatódnak a küzdelmek, végül hétfőn az Albert Stadion centerpályáján dől el, melyik csapat a torna legjobbja.

A kilátogató Fradi-fanatikusokat ezúttal nem a megszokott jegyárak fogadják: mindenki annyit dobhat a bejáratnál elhelyezett urnákba a belépőkért, amennyit jónak lát, a pénzzel pedig a ferencvárosiak utánpótláscsapatát támogatják majd. 

A torna programja
május 25., Népliget: Ferencváros – SKN St. Pölten
május 25., Népliget: Újpest FC – Crvena Zvezda
május 26., Népliget: SKN St Pölten – FC Nordsjaelland
május 26., Népliget: Újpest FC – Sporting Club de Braga
május 27., Albert Stadion: Ferencváros – FC Nordsjaelland
május 27., Albert Stadion: Sporting Club de Braga – Crvena Zvezda
május 28., Albert Stadion: Mérkőzés az 5. helyért
május 28., Albert Stadion: Mérkőzés a 3. helyért
május 28., Albert Stadion: Mérkőzés az 1. helyért

Ajánlott videó

Olvasói sztorik