Foci

A KTE lila rangadót nyerne Európáért

A labdarúgó OTP Bank Ligában a Kecskemét az Újpestet, a Győr a Pécset fogadja a pénteki játéknapon.

Nemsokára véget ér a magyar élvonalbeli labdarúgószezon, de még akadnak nyitott kérdések: a második hely, valamint a negyedik hely birtokosa még nem ismert.

A Debrecen bajnok, a ZTE és a Vasas kiesett, de hogy a Győr vagy a Videoton lesz az ezüstérmes, valamint a Kecskemét-Honvéd-Paks-Diósgyőr négyesből ki végez a Győr kizárása miatt Európa Liga-indulást érő negyedik helyen, még nem tudni.

Pénteken este háromnegyed tíz körül okosabbak leszünk, addigra ugyanis véget ér a Kecskemét-Újpest, valamint a Győr-Pécs találkozó is.

A KTE és az Újpest remek meccseket játszott az elmúlt években, és mivel a hazaiak ráhajtanának az EL-indulásra, vélhetően rohamozni fogják majd a tartalékos fővárosiakat. A kecskemétiek az előző körben kikaptak Pápán (ha nyertek volna, már most a 4. helyen állnának), az Újpest pedig 1-1-es döntetlent játszott a Ferencvárossal.

A vendégeknél nem léphet pályára az eltiltott Rajczi és Lipták, a sérült Simon, Kabát és Szokol. A hazaiak nagyjából – Alempijevic kivételével – a legherősebb kerettel foghatnak neki a 90 percnek. Török László, a KTE szakmai igazgatója szerint bevált az új koncepció, amely költségtakarékosabb mindennapokat, valamint a fiatalok beépítését jelentette.

“Tudjuk, hogy a Kecskemét nem rossz csapat, hiszen az ötödik helyen állnak a tabellán, de úgy érzem, nem lesz probléma, mert a negyedik helyen lévő Honvédot is legyőztük. Mi vagyunk a jobb csapat, és mivel nincs rajtuk nyomás a kiesés miatt, ezért felszabadultan tudunk majd játszani. Nem lennék elégedetlen azzal sem, ha csak egy pontot hoznánk el Kecskemétről” – ezt már Nikolas Proesmans, az Újpest belga légiósa nyilatkozta a klub hivatalos weboldalának.

A nap másik mérkőzésén a Győr a Pécset fogadja. A mecsekiek még egyetlen meccset sem nyertek meg az új vezetőedző, Mink Olivér irányításával, a hazaiak pedig a Loki és a Videoton elleni nagy rangadón is vereséget szenvedtek, így minden bizonnyal a harmadik hely jut neki. Még a nemzetközi Sportdöntőbíróság negatív ítlételével is meg kell lelkileg küzdeniük. Ezzel együtt meglepetés lenne, ha a Pécs pontot szerezne az ETO-parkban.

Labdarúgó OTP Bank Liga, 29. forduló

Kecskeméti TE – Újpest FC, 18 óra (Sport 1)

Győri ETO FC – Pécsi MFC-Mathias, 20 óra (Sport 1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik