Foci

Távozik a liverpooli legenda

Már nem Kenny Dalglish az angol élvonalbeli bajnokságban szereplő Liverpool labdarúgócsapatának menedzsere.

A Vörösök igen kacifántos szezont tudhatnak magukénak. Míg a gárda megnyerte a Ligakupát és bejutott az FA-kupa döntőjébe is, addig a bajnokságban igencsak döcögött a csapat szekere, amely végül csak a nyolcadik helyen zárta a Premier League küzdelmeit. Ráadásul most még egy korszak is lezárul a klub életében, ugyanis Kenny Dalglish a vezetőkkel történt egyeztetés után úgy döntött, hogy feláll a kispadról.

A Liverpool skót ikonja játékosként 13 évig szolgálta a csapatot, edzőként pedig 1985-től 1991-ig, majd 2011 januárjától (Roy Hodgsont váltotta) mostanáig dolgozott a Poolnál.

„Megtisztelő volt, hogy menedzserként is szolgálhattam a Liverpoolt. Csalódott vagyok a bajnoki eredmények miatt, de a Ligakupa-győzelmünket nem cserélném el semmire, mivel tudom, hogy mennyit jelent a szurkolóinknak és a klubnak egyaránt. Szomorú vagyok, hogy el kell hagynom a Poolt, de olyan emberek dolgoznak most itt, akik becsületesek és a klub javát akarják” – mondta búcsúzóul Dalglish.

Egyelőre még csak találgatások vannak arról, ki lehet az utóda. A szigetországi sajtó bedobta már Roberto Martinez (Wigan), Rafa Benítez, André Villas-Boas, Frank Rijkaard nevét is, de olyan pletykák is napvilágot láttak, melyek szerint az MK Dons tehetséges szakembere, Karl Robinson lehet a befutó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik