Foci

A Barcelona 2-2-vel zárta a bajnokságot

Az utolsó pillanatban mentett pontot a Barcelona a spanyol labdarúgó-bajnokság zárófordulójában.

A katalánok kispadjától elköszönő Josep Guardiola együttesével még egyszer sem tudott győzni a Real Betis otthonában, egy döntetlen és egy vereség volt a mérlege Pepnek, és egy percen múlott, hogy ez a mutató nem 1/2 lett a végén.

A Barcelona korán, már a 9. percben megszerezte a vezetést egy szöglet után: Busquets fejelt a hazai kapuba. A vendégek valamelyest takaréklángon fociztak, a hazaiak viszont az eredménytől eltekintve fiesztára készültek, telt ház köszöntötte a bajnokság végét.

Dani Alves az 53. percben nagyon csúnyán beleszállt ellenfelébe, teljesen jogosan kapta meg második sárgáját (akár egyből pirosat is kaphatott volna), így a Barcelona 40 percig emberhátrányban játszott.

A nagy kedvvel játszó hazaiak ki is használták előnyüket: mindkétszer a vándormadár paraguayi Santa Cruz adott remek passzt Ruben Castro Martinnak, aki a leshatárról kilépve mattolta Victor Valdest. Mindkét gólt, de a 92. percben szerzett Keita fejesgólt is egykedvűen, szomorúan nézte végig a kispadon ülve (!) Josep Guardiola.

Lionel Messi ezúttal nem szerzett gólt, a 90. percben egy nagyszerű kapufával jelentkezett 26 méteres szabadrúgása után, ezzel együtt minden bizonnyal a góllövőlista élén zár, hacsak Cristiano Ronaldo nem rázza meg magát a vasárnapi Real-évadzárón.

A Barcelona még egy tétmeccset játszik a szezonban, a Bilbao elleni kupadöntőt az Atletico Madrid stadionjában.

A találkozó összefoglalója:

Eredmények – spanyol bajnokság

Real Betis – Barcelona 2-2 (0-1)
gólszerzők: Castor (71., 74.), illetve Busquets (9.), Keita (92.)
piros lap: Dani Alves (53.)

Real Sociedad – Valencia 1-0
gólszerző: Griezmann (64.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik