Foci

Következik a derbik derbije

Szombaton 15 órakor rendezik a magyar labdarúgás talán legnagyobb derbijét, az Újpest-Ferencváros találkozót.

Egy ilyen rangadón talán mindegy is, hogy a csapatok milyen formában vannak, mit játszottak az előző fordulókban, hiszen ki gondolta volna például, hogy az előző szezonban az Újpest 6-0-ra nyer a zöld-fehérek ellen. Arra viszont senki sem számított, hogy idén ez az összecsapás két, a kiesés ellen menekülő csapatról szól majd, igaz a Vasas pénteki vereségével biztossá vált ugyan, hogy sem az FTC, sem a Újpest nem pottyanhat már ki az első osztályból.

Azért a rend kedvéért lássuk, hogy hangoltak a csapatok a derbire: a Ferencváros 2-0-ra kapott ki hazai pályán a Pápától. A szurkolók állították, valami nem stimmelt a csapat körül, szerintük több jel is arra utal, hogy eladták a meccset.

Az Újpest Zalaegerszegen vendégeskedett, és 1-0-s hátrányból tudtak csak egyenlíteni a fővárosiak.

A meccsnek külön pikantériát ad, hogy egymás mögött helyezkedik el a két alakulat: a Fradi a 10., 33, míg az Újpest 11., 30 ponttal. A derbin a világ legjobbjának választott Kassai Viktor gondoskodik majd arról, hogy a játékvezetőre ne lehessen panasz a találkozó után.

“Nagyon keményen készültünk a mérkőzésre. Minden játékos és szurkoló tudja, hogy milyen fontos ez a mérkőzés az Újpest szempontjából. Az eredményt nem tudom megjósolni, de azt megígérhetem, hogy mindent beleadunk és mindent megteszünk a minél jobb eredmény eléréséért. Ha ez összejön, akkor két legyet is üthetünk egy csapása: jövőre is az NB I-ben fog szerepelni az Újpest, és – természetesen – legyőzzük a Ferencvárost.” – nyilatkozta Marc Leliévre az ujpestfc.hu-nak.

Kollégája, Détári Lajos szerződését pénteken hosszabbította meg 1+1 évvel a klub, így jelezték felé, a vezetőség bízik a munkájában. “Az Újpest ellen a kezdő tizenegyben lesznek változások, nemcsak formahanyatlás, hanem sérülések miatt is. Nem fordulhat elő a Fradinál többé, hogy olyan játékot mutasson, mint a Pápa ellen. A felkészülés leglényegesebb eleme az volt, hogy a fejeket rendbe rakjuk, úgy látom, ez sikerült” – mondta a tréner az nb1.hu-nak.

A rangadó előtt mindkét tábor buzdító videókkal készült, hogy a játékosokat és saját magukat is felpörgessék a mérkőzésre.

A zöldek a kézis lányok küzdeni tudásával bíztatják labdarúgóikat:

A lilák a 6-0-ból merítenek erőt:

Újpest FC-Ferencvárosi TC, 15:00, TV: Sport1

Budapest, Szusza Ferenc Stadion, vezeti: Kassai Viktor

A várható kezdőcsapatok:

Újpest: Balajcza – Litauszki, Lipták, Mihajlovics, Pollák – Proesmans, Markovics – Barczi, Vasziljevics, Remili – Balogh B.

Ferencváros: Jova – Kulcsár D., Otten, Klein, Sváb – Jovanovic, Lisztes, Grúz, Simic – Pölöskei, Oláh

Szombaton az örök rangadón kívül még négy mérkőzést rendeznek az OTP Bank Liga 28. fordulójában: ha a Debrecen nyer a Pécs ellen, biztosan bajnoki címet ünnepelhetnek a cívisvárosiak.

Az NB II-re készülő Zalaegerszeg Siófokra utazik, de igazán egyik csapat számára sem bír a találkozó igazi téttel, talán csak a Zetének jönne jól, önbizalomnövelés céljából egy idegenbeli győzelem.

A Haladás Kaposvárra látogat majd, míg a Kecskemét Pápára. Talán a fordulóban a legnagyobb téttel bíró mérkőzés a Lombardé lesz, ugyanis ha nem szereznek pontot a KTE ellen, akkor a Vasasnak még van esélye az első osztályú tagság megőrzésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik