Foci

Eindhovenben bejelentették Advocaat érkezését

advocaat(960x640).png (advocaat, )
advocaat(960x640).png (advocaat, )

A holland PSV Eindhoven egyéves szerződést köt az Eb után Dick Advocaattal, az orosz válogatott jelenlegi szövetségi kapitányával.

A 64 éves holland szakember 1995 és 1998 között már volt a PSV edzője, s a csapattal 1996-ban Holland Kupát, egy évvel később pedig bajnokságot nyert. Azóta a skót Glasgow Rangers, a német Borussia Mönchengladbach és az orosz Zenit vezetőedzője, illetve a holland, a dél-koreai, valamint a belga válogatott szövetségi kapitánya volt, jelenleg pedig a lengyel-ukrán közös rendezésű Eb-re készülő orosz nemzeti csapat szakmai munkáját irányítja.

A PSV Eindhoven a csalódást keltő harmadik helyen végzett a holland bajnokságban, így a következő szezonban nem indulhat a Bajnokok Ligájában.

A klubvezetők nem hozták nyilvánosságra a szerződés anyagi részleteit, de annyit elárultak, hogy a tréner visszautasított egy rendkívül kedvező oroszországi ajánlatot, hogy visszatérhessen Eindhovenbe.

Dick Advocaat május elsején árulta el, hogy odahaza, korábbi klubcsapatánál folytatja pályafutását. Az oroszokhoz 2010 áprilisában két plusz két évre írt alá, de hogy miért nem marad az Európa-bajnokság után is a válogatottnál, annak okairól nem beszélt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik