Foci

Conte: ez még csak a kezdet!

A Juventus trénere, Antonio Conte reméli, a vasárnap megszerzett bajnoki cím csak egy sorozat kezdete, és számos trófea kerül a közeljövőben a Zebrákhoz.

Kiélezett közdelmet vívott egymással a Juventus és az AC Milan az olasz labdarúgó-bajnokság hajrájában, ugyanis a hétvégi fordulót megelőzően egy pont volt a különbség a két gigász között. Azonban vasárnap a milánói derbin a piros-feketék 4-2-re kikaptak az Intertől, miközben a torinóiak nyerni tudtak a Cagliari ellen. Így az utolsó forduló előtt négypontosra duzzadt a Zebrák előnye, ami bajnoki címet ért.

Antonio Conte ezzel első trófeáját nyerte a Juve edzőjeként, de reméli, többet gyűjthet majd a torinói kispadon: “Ez csodálatos érzés, és tényleg hihetetlen. Nem könnyű szezont hagyunk magunk mögött, de az álmom megvalósult. Gratulálni szeretnék a játékosaimnak és legfőképp a szurkolóinknak, akik végig hittek bennünk. Igaz, a Lecce ellen nem ment minden rendben, de most helyreállítottuk a bizalmat.”

A mester természetesen megemlítette, hogy 37 forduló alatt veretlen maradt a Juve: “Olaszország bajnokai vagyunk egy mérkőzéssel a bajnokság vége előtt, és 37 veretlen mérkőzéssel a hátunk mögött. Természetesen a célunk az, hogy ez a szám 38-ra nőjjön. – nyilatkozta a meccs után Conte, aki nem ment el szó nélkül a milánóiak teljesítménye mellett: Gratulálok az AC Milannak, nagyszerű csapatot előztünk meg a bajnoki címért folytatott versenyfutásban.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik