Foci

Bajnok a Juventus!

A Juventus idegenben nyert és behozhatatlan előnyre tett szert a milánói derbit 4-2-re elbukó Milan előtt az olasz labdarúgó-bajnokságban.

Az élen álló, ebben a szezonban még veretlen Juventus Triesztbe utazott, ahol a Cagliari vendége volt, mivel a bordó-kékek stadionja, a Sant’Elia olyan rossz állapotban van, hogy nem lehet mérkőzést rendezni. A torinóiak nagyon jól kezdtek a mérkőzésen, és már a 6. percben megszerezték a vezetést, a leshatáron kilépő Vucinic közelről talált be. A folytatásban a vendégek magabiztosan őrizték előnyüket, sőt, Pepe tekerése után majdnem növelték is.

Fordulás után szép csendben csordogált a mérkőzés, majd Vucinic szerezhette volna meg második találatát, ám Agazzi kapus nagyot védett. Kisvártatva így is megszerezte a vezetést a Juventus, a nem sokkal korábban beálló Borriello elől akart tisztázni Canini, ám szerencsétlen mozdulattal védhetetlenül emelt a saját hálójába. A végeredmény nem változott, 2-0-ra nyert a Juventus.

Így lett bajnok a Juventus, igaz ehhez…


Mindeközben a Derby della Madonninán, vagyis a milánói rangadón öldöklő csata folyt a pályán. Milito szerzett vezetést a hazai Internek, majd Cambiasso fejesét minden bizonnyal a gólvonal mögül szedte ki Abbiati kapus, a spori ellenben nem vette ezt észre. A portás még az első félidőben cserét kért sérülés miatt. A Milan egyenlített a felvonás hajrájában, a játékvezető a kirongyoló Cesar védése ellenére tévesen befújt egy büntetőt a Milannak, Ibrahimovic értékesítette.

A svéd fordulás után egyből csapata javára fordította a mérkőzést, ám nem sokkal később Abate lerántotta Militót, a támadó belőtte a tizenegyest. Az argentin a hajrában is büntetett tizenegyről, majd a legvégén Maicon lőtt bombagólt, 4-2-re nyert az Inter.

…az ősi rivális Inter győzelme is kellett:


A Juventus ezzel megnyerte a bajnokságot, ugyanis egy fordulóval a bajnoki szezon vége előtt négy ponttal vezet az ősi rivális Milan előtt. A Juventus története 28. bajnoki címét ünnepelheti, és 2003 után lett ismét a Serie A legjobbja – a 2005-ös és a 2006-os Scudettót elvették a csapattól a calciopoli, vagyis az olasz bundabotrány miatt.

Antonio Conte, a klubhoz ezer szállal kötődő vezetőedző első évében rögtön sikerre vezette a Zebrákat a hazai pontvadászatan. Játékosként ötször volt bajnok a torinói sztráklubbal. A Juventus akár duplázhat is, ugyanis érdekelt az Olasz Kupa döntőjében is, ahol a Napoli lesz az ellenfele.

Eredmény – Serie A, 37. forduló
Cagliari-Juventus 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Vucinic (6.), Canini (74., öngól)

Internazionale-AC Milan 4-2 (1-1)
Gólszerzők: Milito (14., 52., 80., a másodikat és a harmadikat 11-esből), Maicon (87.), illetve Ibrahimovic (44., 46., az elsőt 11-esből)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik