Foci

Újpest-siker, Vasas-bánat a kiesési rangadón

A lila-fehérek 2-0-ra megverték az angyalföldieket a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában, ezzel fellélegezhetnek.

Pocsék első félidőt játszott egymással az Újpest és a Vasas, nem véletlen, hogy mindkét együttes a kiesés elkerüléséért küzd. Egyetlen valamire való helyzetet jegyezhettünk fel, az 5. percben egy angyalföldi szöglet végén Kovács Gábor fejelt alig Balajcza kapuja mellé.

De történtek dolgok így is a meccsen, ugyanis az 5. percben Kabát, a 9. percben Simon Krisztián, a 41. percben Kiss Zoltán kellett, hogy elhagyja a pályát, sérülés miatt. Mindhárom cserelehetőségét elhasználta tehát a lila-fehér csapat az első 45 percben.

A fordulás után korán buta hibát követett el a Vasas: Mehmedagic kézzel ért a labdába egy beívelést követően, a 11-est Vasiljevic lőtte a kapuba (1-0). A Vasas is váratlanul lőhetett büntetőt, Lipták belekönyökölt egy labdába, azonban Dajic 11-esét kivédte Balajcza Szabolcs.

A 60. percben Liptáknak jött ki a lépés, a 16-os vonala előtt a kapunak háttal állva felemelte a labdát, megfordult, metört a 16-oson belülre, előtte még egy másik csel és egy önmagának adott szöktetés is belefért, hogy aztán kilője Ilizi kapuját (2-0), szép gól volt.

A folytatásban csak kínlódtak a csapatok, a Vasas továbbra is kiesőhelyen áll, nehéz lesz a dolga a későbbiekben.

Eredmény – OTP Bank Liga, 26. forduló

Újpest FC – Vasas 2-0 (0-0)

Szusza Ferenc Stadion, 2500 néző, vezette: Solymosi

Újpest FC: Balajcza – Kiss (Nagy P. – 41.), Lipták, Mihajlovic, Pollák – Vasiljevic, Eninful – Simon (Kovács D. – 9.), Balogh, Barczi – Kabát (Zamostny – 5.). Vezetőedző: Marc Leliévre

Vasas: Ilizi – Takács, Kovács G., Gyepes, Hudson-Odoi (60.) – Mehmedagic, Kovács Á. (Simek, 56.), Farkas, Bárányos (Kiss, 67.)– Dajic, Görgényi. Vezetőedző: Marijan Vlak

Gólszerzők: Vasiljevic (49., 11-esből), Lipták (65.)

Sárga lap: Mehmedagic (48.), Görgényi (78.) – mindkettő Vasas

Ajánlott videó

Olvasói sztorik