Foci

Már nem gyanúsítják bundával a magyar kapust

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) megszüntette az eljárást Szántai Leventével, a Mezőkövesd jelenlegi, a REAC korábbi kapusával szemben.

Fazekas Géza, a KNYF szóvivője kedden elmondta: a kapust egy mérkőzés manipulálásával gyanúsították meg, ugyanakkor “ezen cselekmény kapcsán az eljárás során olyan, egymásnak ellentmondó és kizáró bizonyítékok merültek fel, amelyek miatt nem lehetett kétséget kizáróan bizonyítani, hogy részt vett volna a manipulációban”. Így Szántai vonatkozásában a KNYF megszüntette az eljárást.

A futballistát foglalkoztató másodosztályú Mezőkövesd honlapján arról számolt be, hogy a kapus a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottságának döntése értelmében visszakapta játékengedélyét.

Eddig összesen 13 korábbi vagy jelenlegi rákospalotai labdarúgót állítottak elő az ügyben: február 15-én S. Balázst, majd február 28-án további hat futballistát, K. Vincét, Cs. Gergőt, K. Andrást, V. Zoltánt, K. Balázst és E. Károlyt. Március 27-én újabb négy futballistával, P. Tiborral, S. Tamással, T. Gáborral és Ny. Krisztiánnal bővült a REAC-hoz köthető gyanúsítottak névsora. Március 29-én Szántai Leventét és F. Balázst hallgatták ki gyanúsítókként. K. Vincével szemben korábban megszüntették az előzetes letartóztatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik