Foci

A játékosok szerint van Persie az ász

Robin van Persie, az Arsenal holland labdarúgója lett az év legjobbja a játékosok szavazatai alapján.

A Premier League-ben szereplő futballisták szövetsége (PFA) évről-évre megválasztja az év legjobbjait, az angol élvonalban szereplő játékosok szavazatai alapján pedig most Robin van Persie érdemelte ki ezt a megtiszteltetést. Az Arsenal holland csékája olyan riválisokat előzött meg a voksoláson, mint Sergio Agüero, Joe Hart, Scott Parker, Wayne Rooney vagy David Silva. Az előző évben a Tottenham walesi klasszisa, Gareth Bale érdemelte ki a nagy presztízzsel bíró kitüntetést.

„Mindig jó érzés, ha mások dicsérik az embert, de ha a vetélytársaktól kapod az elismerést, az egészen különleges dolog, nagy megtiszteltetés” – mondta van Persie, aki élete egyik, ha nem a legjobb szezonját futja. Mindent egybevéve 33 találatot jegyzett már eddig, ebből pedig 27-et a bajnokságban, mely nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az Ágyúsok a tabella harmadik helyén állnak három fordulóval a Premier League befejezte előtt.

Az év legjobb fiatal labdarúgóját is megnevezték, itt pedig kisebb meglepetés született, ugyanis a Tottenham védője, Kyle Walker érdemelte ki a kitüntetést. Ő Daniel Sturridge-ot, Danny Welbecket és Jack Wilshere-t utasította maga mögé.

A szövetség természetesen év csapatát is hirdetett, ebben mind van Persie, mind Walker helyet kapott természetesen.

Az év csapata a PFA szerint

Kapus: Joe Hart (Manchester City)

Védők: Kyle Walker (Tottenham Hotspur), Vincent Kompany (Manchester City), Fabricio Coloccini (Newcastle United), Leighton Baines (Everton)

Középpályások: David Silva (Manchester City), Yaya Toure (Manchester City), Scott Parker (Tottenham Hotspur), Gareth Bale (Tottenham Hotspur)

Támadók: Robin van Persie (Arsenal), Wayne Rooney (Manchester United)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik