Foci

A Siófok a Bozsik-stadionban is nyerne

A Budapest Honvéd-Siófok találkozóval indul pénteken délután a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulója.

A szezon előtt az egyik biztos kiesőnek sorolták be a Siófok együttesét az OTP Bank Ligában, hiszen már tavaly is a bent maradásért harcoltak, és a nyáron nem erősödött meg igazán a keret.

A téli szünetre valóban a veszélyzónában találták magukat, de tavasszal eddig nem lehet őket megállítani. Ez a friss igazolásoknak (például Kecskemétről érkezett Simon Attila vagy a kapus Ribánszki László vagy Paksról Haraszti Zsolt) is köszönhető a kiváló szakmai munka mellett.

A Siófok már 30 pontos, a kiesőhelyen álló Vasasnak 20 van, így nyugodtan játszhatja le a hátralévő hat fordulót a balatoni gárda.

A Honvéd ugyanakkor hiába áll a negyedik helyen, mintha hullámvölgybe került volna, így már nem a Videoton esetleges megszorongatása a cél, hanem az 5. helyen álló Kecskemét lerázása – legalábbis jelenleg.

A hazaiaknál Délczeg Gergely is kezdhet a csatárposzton, ő tavaly még a Siófokot erősítette. A Honvéd az előző körben 2-0-ra kikapott Újpesten (Ivancsics 11-est hibázott), a Siófok viszont sokáig emlékezetes mérkőzésen a 90. perc után fordította meg az eredményt a Pécs ellen, a győztes gólt a 95. percben szerezve.

Labdarúgó OTP Bank Liga, 25. forduló
Budapest Honvéd – FGSZ-Siófok – 18 óra
Bozsik Stadion, vezeti: Veizer Roland

Ajánlott videó

Olvasói sztorik