Foci

Mourinho lesgólt reklamál

José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője úgy véli, a Bayern München első gólja lesről született, de mégsem neheztel Howard Webb bíróra.

A Bajnokok Ligája elődöntőjében kedden a madridiak 2-1-re elveszítették az első mérkőzést a Bayern München ellen.

“Elfogadom a döntését. Noha érvényteleníteni lehetett volna a Bayern első gólját, ez nem ad okot nekem arra, hogy most kritizáljam” – mondta a portugál tréner, aki szokásától eltérően valószínűleg azért ütött meg ilyen megértő hangnemet a játékvezetővel kapcsolatban, mert az eset megítélése korántsem egyértelmű.

Ribéry egy szöglet után lecsorgó labdát lőtt a hálóba, ekkor Gustavo ugyan lesen állt, de nem ért a labdához, így annak megítélése számít a döntésnél, hogy zavarta-e Iker Casillast a védésben.

A Mourinho által vitatott gól:

“A döntetlen igazságosabb eredmény lett volna, de ez a futball. Ugyanakkor ez sem szörnyű eredmény” – értékelte a meccset és csapata helyzetét Mourinho. – “Győzni akartunk, de a végén érezhető volt, hogy mindkét csapat fáradt, mert óriási harc volt a labdáért. Ilyenkor szokott döntetlen lenni, de ők a végén betaláltak.”

A Portóval és az Internazionaléval BL-győztes Mourinho – aki, ha a Realt is BL-címig vezeti, első edzőként mondhatja el magáról, hogy három együttessel érte el a bravúrt -, hozzátette, azért sem aggódik, mert nem kell történelmi győzelmet aratniuk a továbbjutáshoz, elég hozzá az 1-0, vagy a 2-0 is, amelyre szerinte képes a királyi gárda saját közönsége előtt.

“Minden tiszteletem a csapaté, a játékosaimé. Mindenki rendkívül jól játszott és nagyon sokat futott” – mondta Jupp Heynckes, aki 1998-ban még éppen a Reallal nyerte meg a BL-t. A 66 éves tréner kiemelte, hogy nehéz dolga volt a játékvezetőnek, de szerinte összességében jó mérkőzést zárt.

A madridi visszavágót jövő hét szerdán rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik