Foci

Koman: Franciaországban szívből játszanak

Koman Vladimir, az AS Monaco labdarúgócsapatának játékosa beszélt a klubnál eddig szerzett tapasztalatairól.

Koman Vladimir a téli átigazolási szezonban érkezett az olasz másodosztályban érdekelt Sampdoriától az AS Monacóhoz. A magyar válogatott középpályás a klub hivatalos honlapjának beszélt a beilleszkedésről és a csapatnál eddig tapasztaltakról.

„Eleinte kicsit nehezen ment a játék, mert nem fociztam rendszeresen hat hónapon át. Aztán meccsről-meccsre jobban belerázódtam, az edző megbízott bennem, én pedig a pályán szerettem volna ezt meghálálni. Ez egyelőre bejött, bár még mindig van hova fejlődnöm, például a befejezésben, mivel még mindig nem lőttem gólt az érkezésem óta. De talán majd pénteken…” – így az asm-fc.com-nak Koman.

A magyar középpályás párhuzamot vont korábbi csapata, a Samp és a Monaco között.

„Amikor idejöttem, olyan légkör fogadott, mint amilyen a Sampdoriánál volt. A srácok között megvolt az összhang, azonban sokan lógatták az orrukat. A Laval elleni győzelem, majd a Sedan elleni döntetlen után változott a hangulat az öltözőben, már egyre többen mosolyogtak és kezdtek megnyugodni a többiek. Azóta egy önbizalommal teli csapat vagyunk, ez pedig a meccsek kezelését is befolyásolja.”

Valóban elindult felfelé a Monaco a tabellán, amely sokáig a Ligue 2, a francia másodosztály sereghajtója volt, azonban a téli erősítéseknek köszönhetően már kilenc meccse veretlen, az utóbbi négy találkozóját pedig meg is nyerte. A jelenleg kilencedik helyezett csapat hat ponttal van a kiesőzóna előtt és nyolc ponttal van lemaradva a feljutást érő harmadik helytől.

„Ha egy csapat nyer, a munka is könnyebben megy, a hangulat pedig most jó nálunk. Minél több meccset szeretnénk megnyerni. Hat találkozónk van még hátra, mi pedig olykor arról álmodozunk, hogy mindegyiket megnyerjük – az lenne csak az igazi hőstett. Persze tudjuk, hogy ez szinte lehetetlen, de történtek már meglepetések a fociban. Most azonban a saját dolgunkra kell koncentrálnunk, megszilárdítani a helyünket a Ligue 2-ben. A többi csak ráadás.”

Koman Vladimir azt is elárulta, hogy mitől jobb francia másodosztályban játszani, mint a Serie B-ben.

„Franciaországban szívből játsszák a focit, mindenki nyerni akar. Olaszországban sokkal taktikusabb a játék, kevesebb a spontaneitás, zártabb a játék. Két teljesen eltérő stílusról beszélünk, a Ligue 2 nekem jobban fekszik. Épp emiatt az eltérés miatt nehéz lenne megmondani, melyik az erősebb, talán egy színvonalon vannak. Viszont a Serie A és B között nagyobb a különbség, mint a Ligue 1 és 2 közt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik