Foci

Nem remegett meg a United

A Manchester United labdarúgócsapata hazai pályán 4-0-ra nyert az Aston Villa ellen a Premier League 34. fordulójában.

A Manchester City szombaton 6-1-el gázolt át a Norwich csapatán, így a városi rivális Unitednek nyernie kellett ahhoz vasárnap, hogy újra megnyugtató legyen az előnye. Sir Alex Ferguson fiai ennek megfelelően az első félidőben olykor szemkápráztató játékkal rukkoltak elő, ami pedig ennél is fontosabb, hogy két ízben a kapuba is betaláltak. Wayne Rooney Büntetőből, Danny Welbeck akcióból volt eredményes.

A második felvonásban már időnként a feljavuló Aston Villa is veszélyeztetett – elsősorban Agbonlahor révén -, ám a vendégek így sem úszták meg méretes zakó nélkül. A meccs hajrájában ugyanis Ronney, majd Nani is betalált, a vége így sima 4-0 lett.

Az első három gól története:


A Manchester United négy fordulóval a bajnokság vége előtt öt ponttal vezeti a tabellát a városi rivális City előtt. A Vörös Ördögök egyébként Premier League-rekordot döntöttek, ugyanis ez volt zsinórban a 47. hazai bajnokijuk, melyen gólt lőttek. Legutóbb 2009 decemberében nem tudtak gólt szerezni a honi pontvadászatban vendéglátóként – épp az Aston Villa ellen.

Eredmény – Premier League, 34. forduló
Manchester United – Aston Villa 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Rooney (7. – 11-esből, 74.), Welbeck (43.), Nani (92.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik