Foci

Del Piero 700. meccsén lőtte élre a Juventust

Alessandro Del Piero győztes góllal ünnepelte 700. tétmeccsét a Juventus színeiben. Csapata 2-1-re verte a Laziót.

Hatalmas torinói rohamokkal kezdődött a Serie A szerda esti rangadója, a Juventus az első félidő elején a kapujához szegezte a Laziót. A 30. percben a vezetést is megszerezte a Juve, a korábban két ziccert is elpuskázó Simone Pepe kapott nagyszerű labdát Pirlo tanár Úrtól, mellre vette a bogyót, majd a háttal a kapunak a hálóba lőtt.

Egy percre rá Vidal duplázta meg majdnem az előnyt, a saját térfeléről eleresztett lövést a léc alól tornázta ki a nagyobbnál nagyobb védéseket bemutató Marchetti kapus. Már mindenki a szünetre készült, amikor az első valamire való akciójából betalált a Lazio, Mauri egalizált.

A rómaiak a fordulás után is csak elvétve találkoztak a labdával, a Juventus újra berendezkedett a vendégtérfélre. A 73. percben újabb történelmi pillanatot láthattunk, a csereként beálló Alessandro Del Piero ugyanis 700. tétmérkőzésén lépett pályára a torinói sztárklub dresszében. Ezzel amúgy jócskán ő a rekorder, Gaetano Scirea áll a második helyen 552 mérkőzéssel.

A Juve élő legendája aztán a 82. percben egy szabadrúgásnál becsapta a rivális kapusát és a hosszú alsóba lőtt, megszerezve ezzel csapatának mind a három pontot. A meccs végén egyébként még tíz emberre fogyatkozott a Lazio, Kozak kapta meg második sárgáját. Győzelmével a Juventus visszaelőzte a Milant a tabella élén.

Del Piero győztes gólja:

Egy másik olasz veterán támadó, Francesco Totti is győztes gólt szerzett, ő a 86. percben döntött az Udinese ellen, a vége pedig 3-1-es fővárosi siker lett. A Farkasok ezzel egy pontra feljöttek az udineiekre és a városi rivális Lazio is lőtávolon belülre került. A dobogó legalsó foka ráadásul már BL-selejtezőt ér.

Az Inter korán hátrányba került hazai pályán a Siena ellen, ám Milito duplájával végül csak nyerni tudott a milánói gárda, amely pontszámban beérte a már európai kupaselejtezőt érő helyen tanyázó Napolit. Apropó Nápoly, az együttes fájó vereséget szenvedett hazai pályán az Atalantától.

Eredmények – Serie A, 32. forduló
Juventus-Lazio 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Pepe (30.), Del Piero (82.), illetve Mauri (45.)
Piros lap: Kozak (93., Lazio)

AS Roma-Udinese 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Osvaldo (8.), Totti (86.), Marquinho (91.), illetve Fernandes (43.)

Catania-Lecce 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Bergessio (52.), illetve Corvia (88.), Di Michele (90.)
Piros lap: Carrizo (89., Catania)

Fiorentina-Palermo 0-0

Genoa-Cesena 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Rossi (41.), illetve Mutu (76.)

Internazionale-Siena 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Milito (42., 81., a másodikat 11-esből), illetve D’Agostino (6.)

Napoli-Atalanta 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Lavezzi (13.), illetve Bonaventura (10.), Bellini (58.), Carmona (68.)
Piros lap: Pandev (70., Napoli)

Parma-Novara 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Giovinco (27.), Jonathan (40.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik