Foci

Feltételekhez kötött támogatás Zalaegerszegen

Az NB I-ben sereghajtó zalaegerszegi labdarúgócsapat további támogatásának szándékát fogalmazta meg a város vezetése.

Gyutai Csaba polgármester közleménye szerint a klub nyilvánvalóan súlyos krízisbe sodródott, az eddig követett klubmodell megbukott, így a ZTE az összeomlás szélére került, ami elfogadhatatlan.

A csapat további támogatásával kapcsolatban ugyanakkor elkötelezettnek nevezi magát az önkormányzat, már csak a klub 92 éves története és a helyiek labdarúgás iránti szeretete okán is. A város ezért “kész egy világos, a teljes megújulást biztosító elképzelést támogatni, akár a másodosztályban is, a visszajutás érdekében.”

A polgármester közleményében négy pontban foglalta össze a támogatás valamennyi formájával (hiteltörlesztés, létesítmény-fenntartás, az akadémia segítése, stb.) összesen évi 160-170 millió forintos összeg előfeltételeit. Ezek szerint az önkormányzat világos és pontos, hiteles gazdálkodási helyzetképet akar látni, meg akarja ismerni a klub szponzori szerkezetét, a gyakorlatilag kizárólagos tulajdonosi jogait gyakorló fél szerepét a finanszírozásban, s elképzeléseit a jövőre, valamint szeretné megismerni a “titkos” befektetőt, aki a korábbi ígéretek ellenére sem vette még fel a kapcsolatot vele.

Zalaegerszeg önkormányzata azt szeretné, ha a klub a jövőben a lehető legnagyobb mértékében a helyi, zalai kötődésű játékosokra támaszkodna, stabilan, kiszámíthatóan és áttekinthetően működne, kiemelten kezelné az utánpótlás helyzetét, s “addig nyújtózkodna, ameddig a takarója ér.”

Nagy Ferenc klubelnök két-három napon belül sajtótájékoztató vagy közlemény formájában ígért reakciót a városvezetés közleményére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik