Foci

A Juve legyűrte az Intert

Az olasz labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában a Juventus 2-0-ra legyőzte a vendég Inter együttesét.

Vasárnap este rendezték a Derby d’Italiát a Serie A-ban, a bajnoki tabellán második helyen álló Juventus otthonába az utóbbi években megszokotthoz képest gyenge szezont futó Internazionale csapata látogatott.

A találkozó elején inkább a Juve volt aktívabb, de az Inter is hamar felvette a ritmust, jól jelezte ezt Milito ziccere, Buffon azonban védett. A hazaiak Matri fejesével veszélyeztettek, de nem mindig találták a játékukat, miután Pirlót szorosan őrizték a vendégek.

A milánóiak egyre bátrabban kezdtek támadni, több lehetőségük is akadt az első félidőben, de Buffon eszén nem tudtak túljárni. Miután a Juve sem használta ki a helyzeteit, gólnélküli döntetlennel vonultak szünetre a csapatok.

A második félidőben eleinte elmaradoztak a helyzetek, ekkor már azonban nem maradtak a szurkolók gól nélkül. Az 57. percben Pirlo szöglete után Cáceres teljesen üresen maradt a kapu előtt, és a télen igazolt uruguayi védő befejelte a Juventus vezető gólját.

Ezután magabiztosabbá vált a rekordbajnok, és a 71. percben megduplázták az előnyüket, miután Vidal nagyszerű passza után a csereként beállt Del Piero a jobb alsó sarokba gurított. Antonio Conte csapata akár tovább is növelhette volna a különbséget, Quagliarella előtt is hatalmas lehetőség adódott, de gólba tartó labdája elakadt a becsúszó Maiconban.

A végén már nem változott az eredmény, a továbbra is veretlen Juventus 2-0-ra nyert, ezzel ismét négy pontra zárkózott fel a listavezető Milan mögé. A Claudio Ranieri által irányított Inter a nyolcadik a bajnokságban.

A mérkőzés összefoglalója:

Eredmény – Serie A, 29. forduló
Juventus-Internazionale 2-0 (0-0)
Gólszerző: Cáceres (57.), Del Piero (71.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik