Foci

Telkire figyel a magyar focitársadalom a hétvégén

U17-es labdarúgó-válogatottunk a belga, a walesi és az orosz korosztályos csapattal mérkőzik meg Telkiben a kontinenstornáért.

Pénteken a belgák ellen kezdi, és jövő szerdán az oroszok ellen fejezi be az Európa-bajnoki selejtező elitkört a magyar U17-es válogatott, e két mérkőzés között, vasárnap a walesi együttes lesz a mieink ellenfele.

Az őszi Európa-bajnoki selejtező körben a magyar, az orosz és a belga válogatott is megnyerte saját csoportját, míg a walesiek a legjobb harmadikok egyikeként jutottak az elitkörbe.

A mieink tavaly augusztusban a lengyelországi Syrenka Kupán találkoztak az első ellenféllel, a belgákkal, akkor 3-0-ra megnyertük a mérkőzést.

“Azon a mérkőzésen a belgák nem a legerősebb csapattal álltak ki, néhány játékosukat a klubja nem engedte el a tornára” – mondta riválisunkról Pisont István szövetségi edző. “Első ellenfelünk keretéből hét-nyolc focista a Standard Liege-ben szerepel, ők jól összeszoktak az elmúlt egy-két évben, ez lehet talán a legnagyobb erősségük. Alkatilag nem erősebben nálunk, de mozgékonyak, és stabil csapatot alkotnak”.

A második ellenfél Wales válogatottja lesz, amely legjobb harmadikként jutott túl a selejtezőn, úgy, hogy az örményektől 3-2-re, a szerbektől 6-1-re kapott ki, és csak a litvánokat tudta legyőzni (2-0). Végezetül az orosz korosztályos csapat következik, amely Portugáliában nyerte meg csoportját, miután döntetlent játszott a hazaiakkal, a románokat 1-0-ra, a finneket pedig 3-1-re verte.

“A walesiekkel kapcsolatban nem szabad a korábbi eredményekből kiindulni, az elitkör már egy teljesen más torna, a selejtezők óta eltelt fél év, ami a fiatal játékosoknál nagy idő. Az oroszokról tudjuk, hogy nagyon erősek, rendre jól szerepelnek az utánpótlástornákon, a tavalyi elitkörben legyőztek bennünket Szombathelyen” – így Pisont.

Az elitkör programja
Március 23., péntek:
Magyarország – Belgium 15 óra, Telki
Oroszország – Wales 15óra, Tatabánya
Március 25., vasárnap:
Magyarország – Wales 15 óra, Telki
Belgium – Oroszország 15 óra, Tatabánya
Március 28., szerda:
Magyarország – Oroszország 15 óra, Telki
Belgium – Wales 15 óra, Tatabánya

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik